ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 12:43
MENU CLOSE

O ΠΑΟΚ πέταξε (σχεδόν) εκτός διεκδίκησης τίτλου τον Ολυμπιακό (2-0) και πάει για μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚ

12.05.2024 21:58

Ο ΠΑΟΚ… έκοψε τον ενθουσιασμό του Ολυμπιακού μετά την ιστορική πρόκριση της Πέμπτης στον τελικό του Conference και τον κέρδισε με 2-0, για να τον πετάξει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League, αφού πρέπει να γίνουν θαύματα για να καλύψει το -5, με δύο αγωνιστικές για το φινάλε.

Ετσι, την Τετάρτη στα ματς ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, ίσως κριθούν τα πάντα στην υπόθεση τίτλος, με τους δύο «δικεφάλους» πλέον να διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι

Πιο ενεργητικός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ο ΠΑΟΚ, δεδομένο που του έδωσε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και τις προϋποθέσεις να απειλήσει περισσότερο στην εστία του Ολυμπιακού.

Στο 12ο λεπτό ο Τόμας τροφοδότησε τον Κωνσταντέλια, μόνος ο τελευταίος απέναντι στον Τζολάκη, έχασε το κοντρόλ και την ισορροπία το, με συνέπεια να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπράντον Τόμας με διαγώνιο σουτ δεν βρήκε στόχο.

Στο 26ο λεπτό ο Τάισον, με πανέμορφο γκολ, άνοιξε το σκορ και έβαλε σε θέση… οδηγού στο ματς τον «Δικέφαλο». Η φάση άρχισε από τον Σάστρε, ο οποίος με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Ζίβκοβιτς και ο τελευταίος με ανάποδο γύρισμα «έβγαλε» ασίστ στον Τάισον. Ο 36χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός μέσος με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 31ο λεπτό ο Μαρτίνς έπιασε την κεφαλιά, ο Κοτάρσκι έδιωξε- με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι- σε κόρνερ.

Πιεστικός, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, θέλοντας να ανατρέψει το εις βάρος του σκηνικό παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός. Πέρα, ωστόσο, από λάθη στα οποία ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να υποπέσει σε αυτό το διάστημα, δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο.

Ο «Δικέφαλος» άντεξε στο πρέσινγκ των «ερυθρόλευκων» και… απάντησε παραβιάζοντας για δεύτερη φορά την εστία τους. Στο 65ο λεπτό από κόρνερ του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε τον Ζίβκοβιτς μόνο απέναντι στον Τζολάκη και ο Σέρβος έκανε το 2-0.

Ο ρυθμός και τα πολλά (από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους) νεύρα από τους ποδοσφαιριστές αμφότερων των ομάδων, ‘έπεσαν’ στην πορεία των λεπτών, ως το φινάλε. Ο Ολυμπιακός στο 84’ , απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με κεφαλιά από τον Καρβάλιο, ο Κοτάρσκι μπλόκαρε.

Στο 89ο λεπτό, σουτ του Τάισον, κατέληξε άουτ και ελάχιστα αργότερα, ο Καρβάλιο, ξανά για τον Ολυμπιακό, σούταρε, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» σημάδεψαν το δοκάρι με τον Όρτα και ο Μεϊτέ, με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

*Στη Θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας βρέθηκε πριν από τη σέντρα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Στέφαν Σβαμπ και κατέθεσε, για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στεφάνι στη μνήμη του υποστηρικτή του «Δικεφάλου», Κυριάκου Κωνσταντίνου, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Διαιτητής: Ντελαζό (Γαλλία)
Κίτρινες: Σβαμπ, Τόμας, Ντεσπόντοφ/Ποντένσε, Κάρμο, Κίνι, Ρέτσος
Κόκκινες: -/-

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (59’ Σαμάτα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (66’ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74’ Καρβάλιο), Μαρτίνς (66’ Φορτούνης), Μασούρας (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (46’ Ελ Κααμπί).

Η βαθμολογία 2 αγωνιστικές πριν το τέλος

  • ΑΕΚ 75
  • ΠΑΟΚ 74
  • Παναθηναϊκός 71
  • Ολυμπιακός 70
  • Αρης 52
  • Λαμία 35

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές

Τετάρτη 15/5

  • 18:00 Λαμία – Αρης
  • 20:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ
  • 20:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Κυριακή 19/5

  • 20:00 ΑΕΚ – Λαμία
  • 20:00 Αρης – ΠΑΟΚ
  • 20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Διαβάστε επίσης:

Βαλβέρδε για Μεντιλίμπαρ και Ολυμπιακό: Εκπληκτικό αυτό που έκανε για τη δεύτερη ομάδα μου

Conference League: Σενάρια για μεταφορά του τελικού στη… Βουδαπέστη – Τι λένε τα ΜΜΕ της Ουγγαρίας

Πέταξε πάλι ο Μίλτος Τεντόγλου στη Ντόχα: Μεγάλο άλμα (8,36μ.) του εξασφάλισε τη δεύτερη θέση

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 12:42
Exit mobile version