search
ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 23:35
MENU CLOSE

Κατάληψη στη Νομική Αθηνών: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές μετά την εισβολή της αστυνομίας

14.05.2024 16:41
nomiki-new

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές οι οποίες ανέρχονται στις 28, μετά την εισβολή της αστυνομίας στην υπό κατάληψη Νομική Σχολή στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για 18 γυναίκες και 10 άνδρες, εκ των οποίων 1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες. Σημειώνεται πως για τους αλλοδαπούς συλληφθέντες ξεκινάει διαδικασία απέλασης. 

Μετά την εκκένωση της κατάληψης, τις συλλήψεις φοιτητών και τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ, φοιτητές συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους για την Παλαιστίνη στη Σόλωνος, ζητώντας την αθώωση των 28 συλληφθέντων.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες πραγματοποιήθηκε και έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκαν μετά την προσαγωγή τους τα 28 άτομα.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης, το κτίριο της Νομικής τελούσε υπό κατάληψη ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει από νωρίς τη Σχολή, ενώ η επιχείρηση έγινε σύμφωνα με πληροφορίες παρουσία εισαγγελέα και με τη σύμφωνη γνώμη του πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, οι αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν, με τροχό, τις αλυσίδες που είχαν τοποθετηθεί στην πόρτα και εισέβαλαν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα. 

Σύμφωνα με καταγγελίες αυτόπτων μαρτύρων οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα των αλληλέγγυων.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη πραγματοποιήθηκε, ενώ ήταν σε εξέλιξη η ολονύχτια διαμαρτυρία για την Γάζα, στα Προπύλαια.

Φοιτητές και αλληλέγγυοι είχαν στήσει σκηνές στο προαύλιο της Νομικής, ενώ είχαν αναρτήσει πανό και τη σημαία της Παλαιστίνης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν καπνογόνα, σημαίες, μάσκες, κράνη.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Περιφερειακή του Αιγάλεω – Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Βραυρώνα: Το νεογνό είχε κακώσεις εν ζωή – Συγκλονίζει η κατάθεση της καμαριέρας

ΕΟΔΥ: Πρώιμη έναρξη δραστηριότητας των κουνουπιών – Προφυλαχθείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 23:34