search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 05:27
MENU CLOSE

Ο «καλός μύλος» στα γκάλοπ και ο… τρέντι ΣΥΡΙΖΑ

15.05.2024 06:01
Mitsotakis-kasselakis-alexopoulou

Καλημέρα σας.

⁃ Φωτιά στα τόπια έχουν βάλει οι δημοσκόποι, αφού μέρα παρά μέρα εμφανίζουν και μια έρευνα για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, κυρίως για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

⁃ Στις περισσότερες από αυτές, ανάλογα ποιος έχει κάνει την παραγγελιά… καθορίζεται και η σειρά στο ψηφοδέλτιο.

⁃ Προσέξτε δε, σύμπτωση. Έγινε έρευνα από γνωστή εταιρία για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ από δυο διαφορετικούς εντολείς -και στις ίδιες ημερομηνίες- και έβγαλαν σε διαφορετική σειρά τους υποψηφίους!! Μα πως γίνεται αυτό; Λες και στη μια ρωτούσαν Έλληνες ψηφοφόρους και στην άλλη… Kύπριους.

⁃ Γι’ αυτό σας λέω, κρατήστε μικρό καλάθι στις προβλέψεις τους.

⁃ Εκεί που γίνεται μύλος είναι και στις έρευνες για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Βάζουν ερώτημα, «θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ» και βρίσκουν 13%, βάζουν «θα ψηφίσεις Κασσελάκη» και τους βγαίνει 18%!

Ε, για σιγουριά, επιλέγουν την πρώτη ερώτηση!

-Όσο για τη ΝΔ, εδώ τα πράγματα μπερδεύονται λίγο παραπάνω. Τα μηνύματα από τις κυλιόμενες λένε για εξασφαλισμένο το 33%, που είναι και ο επίσημος πήχης για την εκλογική επίδοση του κόμματος στις 9 Ιουνίου.

Αλλά οι εκτιμήσεις κάποιων ψύχραιμων και εγκρατών παραγόντων του Μαξίμου δεν είναι τόσο αισιόδοξες – όχι ακόμα τουλάχιστον. Πιστεύουν ότι θέλει ακόμα προσπάθεια για να κλειδώσει το «ασφαλές» ποσοστό και θεωρούν ότι η ΝΔ κινδυνεύει ακόμα να κινηθεί γύρω στο ψυχολογικό όριο του 30%.

Η Χριστίνα και το μετάνιωσε και κλαίει

Μία… απολαυστική ιστορία μου μετέφεραν από τις μέρες των γιορτών, που με έκανε να νιώσω το βαθύ το χάσμα με τη Δύση.

Πρωταγωνίστρια ήταν η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, στην Αιγιάλεια.

Εκεί όπως ξέρετε υπάρχει ο «νόμος Αμβρόσιου». Αυστηρός, αδυσώπητος νόμος, όχι αστεία.

Ευρισκόμενη λοιπόν στην περιοχή (είναι και εκλογική της περιφέρεια) η Αλεξοπούλου με αφορμή τη γιορτή τη Ζωοδόχου Πηγής, πήγε να μπει στην ταβέρνα όπου είχε συγκεντρωθεί όλο το ιερατείο για να γευματίσει – πάντα με σεμνότητα και εγκράτεια, όπως ξέρετε, πάντα!

Βλέποντάς την ο Αμβρόσιος να εισέρχεται στο χώρο, της κάνει αμέσως νόημα να μην προχωρήσει. «Φύγε, εκτός εάν πεις ότι μετάνιωσες που ψήφισες το νόμο» της λέει.

Η Αλεξοπούλου όχι μόνο δεν ήθελε πολλά για να αποκηρύξει το νόμο, αλλά είπε και περισσότερα απ’ όσα της ζήτησε ο Αμβρόσιος: «Έχω μετανιώσει και έχω κλάψει πολλές φορές από κείνη την ημέρα» αναφώνησε εξομολογούμενη, συνοδεύοντας τη δήλωση με τα αναγκαία αναφιλητά και το τρέμουλο στη φωνή, που δίνει κι άλλο νόημα στο αίτημα συγχώρεσης…

Τώρα, το πώς παραμένουν (ή θα παραμείνουν) στην κυβέρνηση για καιρό ακόμα οι δύο υφυπουργοί είναι ένα θέμα, που μάλλον θα (πρέπει να) απασχολήσει το Μαξίμου μετά τις ευρωεκλογές…

Δεν ξέρω αν θα σώσουν την καρέκλα τους, αλλά την ψυχή τους την έσωσαν, δεν πρέπει να έχουν παράπονο αν τους θέσει εκτός ο Μητσοτάκης…

Κασσελάκης σταρ

Δεν περιγράφεται αυτό που συμβαίνει με τον Κασσελάκη στις περιοδείες της περιοδείας.

Τα έχουν χάσει και οι βουλευτές και τα στελέχη που τον συνοδεύουν.

Κάθε σταθμός στις επισκέψεις του επιβεβαιώνει ότι ο κόσμος τον αντιμετωπίζουν ως… σταρ.

Και επειδή δεν έχει ξαναγίνει όλο αυτό, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τι θα φέρει στην κάλπη – εξ ου και οι εκτιμήσεις είναι εξαιρετικά συγκρατημένες, καθότι «άλλο τι μου γίνεσαι κι άλλο τι μου κάνεις», που λένε και στα χωριά.

Πάντως ο Κασσελάκης κατάφερε να κάνει… τρέντι τον ΣΥΡΙΖΑ, ισοπεδώνοντας την προπαγάνδα της ΝΔ περί τοξικού κόμματος…

Διαβάστε επίσης:

Χαρίτσης: «Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αριστερή εναλλακτική πρόταση» – Τι είπε για τον Μητσοτάκη και τον «μεταλλαγμένο» ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά Πολάκη σε Γεροτζιάφα: «Σπας ταμεία σε γελοιότητα, πάρε τα βουνά» – «Μάθε του πώς δίνουν λεφτά οι φαρμακευτικές» είπε στον Άδωνι

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ: Επιστρατεύει ξεκάθαρα ψεύδη στην απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλει ευελπιστώντας να μας πλήξει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49