search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 03:21
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στην κυβέρνηση για τα περί «εισαγόμενης ακρίβειας» και για τη Συμφωνία των Πρεσπών

20.05.2024 16:30
syriza_logo_new

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «μονότονη επανάληψη περί «εισαγόμενης ακρίβειας» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Μαρινάκη, που δεν πείθει ούτε τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

«Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην ευρωζώνη σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό τροφίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Αντί λοιπόν για ευχολόγια, επιστολές παρωδία προς την Κομισιόν και ψέματα περί μέσου όρου για τον πληθωρισμό που αφορά στα τρόφιμα, αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αφενός να απολογηθεί γι’ αυτό το θλιβερό στατιστικό στοιχείο και αφετέρου, να αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε να το αντιμετωπίσει».  

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και για τη Συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας λόγο για «υποκριτικό ταλέντο του κ. Μαρινάκη αλλά και της κυβέρνησης συνολικά σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία Πρεσπών. Κι αυτό γιατί ενώ είπε για μία ακόμη φορά πως η Συμφωνία είναι «κακή», ταυτόχρονα ανέφερε πως οι διεθνείς πιέσεις που ασκούνται προς τη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για την εφαρμογή της, οφείλονται σε κινήσεις και πρωτοβουλίες του Κυρ. Μητσοτάκη! Το μόνο που δεν είπε, βέβαια, είναι για την πενταετή αδράνεια τους ως προς την ψήφιση των πρωτοκόλλων. Ίσως να γίνει κάποια στιγμή κι αυτό, όταν ωριμάσουν οι εσωκομματικές συνθήκες της ΝΔ» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδρούρου.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών Νίκος Ανδρουλάκης και Νίκολας Σμιτ (photos)

Το «πρόβλημα» της Βόρειας Μακεδονίας: Αλήθειες και ψέματα που ταλαιπωρούν Αθήνα- Σκόπια και Ουάσιγκτον

Νέα Αριστερά: Όποιος ψηφίζει ΝΔ ψηφίζει την ευρωομάδα που βρίσκεται και το VMRO

 ​

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16