search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:40
MENU CLOSE

Ακρίβεια: «Έχει σημασία ο χρονισμός» λέει η κυβέρνηση για την επιστολή Μητσοτάκη στην φον ντερ Λάιεν

20.05.2024 14:21
pavlos_marinakis_new

Με την κυβέρνηση να προετοιμάζεται για τη σύγκρουση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων την Παρασκευή στη Βουλή για το ζήτημα της ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι η επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Κομισιόν, σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική πολυεθνικών εταιρειών, έγινε στο κατάλληλο χρονικό σημείο και συγκυρία.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν αποτελεί την πρώτη ενέργεια της κυβέρνησης στο πλαίσιο της «μάχης» με την ακρίβεια, επισημαίνοντας τα μέτρα που έχει λάβει για την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, αλλά και για τους ελέγχους στην αγορά και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε διάφορες επιχειρήσεις.

Είπε, δε, ότι η επιστολή είναι άλλη μια κίνηση που γίνεται με σωστό χρονισμό – την προεκλογική περίοδο στην Ευρώπη – καθώς «ανοίγει» τη συζήτηση για την επόμενη περίοδο και ταυτόχρονα θέτει την ατζέντα για ένα ζήτημα το οποίο αφορά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι επειδή η ΕΕ δεν είναι και πολύ γρήγορη στις αποφάσεις της, είναι χρήσιμο η συζήτηση να ανοίξει από νωρίς.

Ο Π. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υποψηφιότητα της νυν προέδρου της Κομισιόν για νέα θητεία και απέρριψε φημολογία ότι με την κίνησή του αυτή ο Κ. Μητσοτάκης μοιάζει να βάζει πλώρη για ευρωπαϊκό αξίωμα, λέγοντας ότι, αντιθέτως, η επιστολή δείχνει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και ότι διαρκώς προσπαθεί ώστε να εισπράττει οφέλη η ίδια η χώρα.

Κατηγόρησε, δε, την αντιπολίτευση για «μεμψίμοιρη αντιμετώπιση» ενός προβλήματος που αφορά σε ολόκληρη την ΕΕ και αναφερόμενος στη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή για την ακρίβεια, τόνισε ότι θα είναι μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την οικονομία, στην οποία ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε όλες τις επιτυχίες της κυβέρνησης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η αντιπολίτευση να παρουσιάσει προτάσεις που θα είναι κοστολογημένες.

Αναφερόμενος ειδικά σε δημοσιεύματα για αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος από τον Ιούνιο, αλλά και μετατροπή του νυχτερινού ρεύματος σε μεσημβρινό (λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης), ο Π. Μαρινάκης κάλεσε τους πάντες να περιμένουν, αναφέροντας ότι η καθιέρωση των «πολύχρωμων» τιμολογίων έφερε μειώσεις στους λογαριασμούς και ότι προφανώς θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία.

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης από Περαία Θεσσαλονίκης: «Η ΝΔ επιθυμεί να έχει τον κόσμο εξαρτημένο, με pass κι επιστροφές φόρων – Αυτό θα αλλάξει» (videos)

Κεχαγιά: Με επιστολές παρωδία δεν δίνονται λύσεις για τα νοικοκυριά, ο Μητσοτάκης αρνείται να κάνει το παραμικρό, εμείς καταθέτουμε υπεύθυνες προτάσεις

Βόρεια Μακεδονία: Νέο «άδειασμα» της κυβέρνησης σε Γεωργιάδη και Πλεύρη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16