search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 14:20
MENU CLOSE

Kurt Cobain: Γκράφιτι στο Μάντσεστερ για την 30η επέτειο από τον θάνατο του τραγουδιστή των Nirvana (photos/video)

21.05.2024 12:19
cobain_2105_1460-820_new
credit: Instagram/@headstockuk

Ένα γκράφιτι, για να τιμήσει την 30η επέτειο από τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν (Kurt Cobain), δημιουργήθηκε στο Μάντσεστερ.

Η εικόνα του τραγουδιστή των Nirvana έχει ζωγραφιστεί στον τοίχο κτιρίου στο Μάντσεστερ με στόχο να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχική τους υγεία να επικοινωνήσουν και να ζητήσουν βοήθεια.

Οι Nirvana έδωσαν δύο συναυλίες στην πόλη, όχι μακριά από την τοποθεσία του γκράφιτι, που κοσμεί τον τοίχο του συναυλιακού χώρου «The Bread Shed».

Το γκράφιτι ζωγραφίστηκε σε διάστημα πέντε ημερών από τον καλλιτέχνη Akse P19.

Η τοιχογραφία έχει παραγγελθεί από την Headstock, μια κοινωνική επιχείρηση που προωθεί τη μουσική για την ψυχική υγεία. Ο ιδρυτής της Άθιρ Αλ-Σαλίμ δήλωσε στο BBC ότι είναι μια πολύ συγκλονιστική εικόνα και ότι είναι σημαντικό που δημιουργήθηκε σε έναν μουσικό χώρο.

Ο ίδιος καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει γκράφιτι του Ίαν Κέρτις (Ian Curtis) των Joy Division και του Κιθ Φλιντ (Keith Flint) των The Prodigy, τα αποκαλυπτήρια των οποίων έγιναν πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας το 2023 και το 2021.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Η Άσμα αλ-Άσαντ διαγνώστηκε με λευχαιμία – Νέα περιπέτεια υγείας για τη σύζυγο του Προέδρου (photos/video)

Υπερτουρισμός: «Ευχή και κατάρα» για δημοφιλείς προορισμούς – Τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό των επισκέψεων

Οργή στις ΗΠΑ με Τραμπ, ανάρτησε βίντεο για ένα «ενοποιημένο Ράιχ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 14:20