search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:09
MENU CLOSE

Γιατί ΠΑΣΟΚ, γιατί τώρα

22.05.2024 06:10
HLIAS_KIKILAS

Στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι πιο σημαντική από ποτέ. Μπροστά μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα διπλό διακύβευμα που αφορά τόσο την εσωτερική διάσταση της χώρας, όσο και την ευρωπαϊκή μας πορεία. Σε αυτές τις εκλογές, η επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι μήνυμα για μια ισχυρή αντιπολίτευση και μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας πιο κοινωνικής και δίκαιης Ευρώπης.

Σε εθνικό επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ έχει καταστεί συνώνυμο με την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Με μια ιστορία που χαρακτηρίζεται από τολμηρές αλλαγές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα να απαντήσει κι πάλι με τρόπο πειστικό, στην ανάγκη για μια δημιουργική αντιπολίτευση που μπορεί πραγματικά να εκφράσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής, θα εξασφαλίσει ότι η φωνή του ελληνικού λαού θα ακούγεται δυνατά και καθαρά. Παράλληλα όμως το ΠΑΣΟΚ έρχεται να εκφράσει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας, ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα με 12 προτεραιότητες που μπορεί να βάλει την Ελλάδα σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει αναλυτικά και τεκμηριωμένα 12 ρεαλιστικές παρεμβάσεις για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη.

Συνοπτικά αναφέρω:

  • Αλλαγές στο κράτος, για περισσότερη διαφάνεια και αξιοκρατία,
  • Ανθρώπινα δικαιώματα, για μια ανοιχτή κοινωνία χωρίς διακρίσεις,
  • Εργασία με κανόνες και αξιοπρέπεια, με καθορισμό του κατώτατου μισθού μέσω διαπραγματεύσεων και ξεπάγωμα των τριετιών,
  • Αναγέννηση του εθνικού συστήματος υγείας, με προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ,
  • Επένδυση στην παιδεία, με παρεμβάσεις σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης και καθιέρωση του εθνικού απολυτηρίου,
  • Αξιοπρεπείς συντάξεις με καθιέρωση του νέου ΕΚΑΣ και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς,
  • Δεύτερη ευκαιρία στους αδύναμους δανειολήπτες με επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας,
  • Μέριμνα για τη νέα γενιά, με επιδότηση εργοδοτικών εισφορών, και στήριξη των νέων μητέρων,
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα με μείωση φόρων στην εργασία και μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής,
  • Εθνικό στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο με αλλαγή προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης,
  • Περιβάλλον με μια νέα πολιτική προστασίας,
  • Στήριξη των αγροτών με μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Σύγχρονο κράτος λοιπόν δίπλα στον πολίτη, σε μια Ευρώπη πιο κοινωνική και πιο δίκαιη. Γιατί το δεύτερο διακύβευμα των εκλογών, είναι τελικά ποια Ευρώπη θέλουμε. Και το ΠΑΣΟΚ, κόμμα αληθινά ευρωπαϊκό, μπορεί και δίνει τις απαντήσεις.

Θέλουμε μια Ευρώπη που στηρίζεται στην αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και μειώνοντας τις ανισότητες. Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε πολιτικές που διασφαλίζουν την οικονομική σύγκλιση, την κοινωνική συνοχή και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Θέλουμε μια Ευρώπη που η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι στον πυρήνα της ευρωπαϊκής μας ατζέντας. Με επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προώθηση της κυκλικής οικονομίας και υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Θέλουμε μια Ευρώπη που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες, αντιμετωπίζει τις απειλές κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας του τύπου, και προωθεί την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Θέλουμε μια Ευρώπη που υποστηρίζει την ανάπτυξη ενός δυναμικού και καινοτόμου οικονομικού περιβάλλοντος που θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν διεθνώς. Με επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, ενισχύοντας παράλληλα την τεχνολογική πρόοδο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Για αυτήν ακριβώς την Ευρώπη το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται χρόνια. Γιατί οι ρίζες του κινήματος βρίσκονται στις αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας. Αυτές οι αξίες δεν είναι μόνο απαραίτητες για την εσωτερική μας δράση, αλλά είναι και το θεμέλιο για τη διαμόρφωση μιας Ευρώπης που θέλουμε να ζούμε.

Γι’ αυτό και η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές δεν πρέπει να είναι απλά μια ψήφος αντίδρασης προς την κυβέρνηση. Πρέπει και είναι πολλά περισσότερα. Είναι μια ενεργητική επιλογή για το αύριο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Γιατί είναι καιρός να υπερασπιστούμε τις αξίες που πιστεύουμε και να διαμορφώσουμε το κοινό μας μέλλον όπως το ονειρευόμαστε. Τώρα είναι η στιγμή να χτίσουμε μια ισχυρή, δίκαιη και προοδευτική κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της μεγάλης αλλαγής. Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου μπορούν να λειτουργήσουν ως αφετηρία για την συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης και την αρχή του τέλους για την συντηρητική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε δημοσκοπήσεις προϊδεάζουν για εκπλήξεις στις ευρωεκλογές

Διεκδικούμε αθλητισμό πραγματικά κοινωνικά αγαθό, που να το χαίρονται όλοι

Τι συμβαίνει στο Ιράν; Αναδύονται νέες απειλές κατά της Τεχεράνης;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:08