search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 12:43
MENU CLOSE

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τα Τέμπη – Ποιους υπουργούς αφορά

23.05.2024 19:44
tempi_crash_new

Δικογραφία για το «μπάζωμα» του χώρου που συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και είναι συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά κατά συγκεκριμένων πρώην υπουργών για τις ενέργειές τους μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση των συγγενών των θυμάτων αφορά στον πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντοπούλο, τον πρώην υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και των πρώην υφυπουργών Ζωής Ράπτη και Μιχάλη Παπαδόπουλου.   

Πρόκειται για τη δικογραφία η οποία είχε τεθεί στο αρχείο από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και ανασύρθηκε με παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, μια ημέρα πριν «κλείσει» για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής εφόσον συγκεντρωθούν 30 υπογραφές μπορεί να υποβληθεί αίτημα για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Η πρόταση θα αφορά συγκκεριμένα πρόσωπα και αδικήματα. 

Η πρόταση για να εγκριθεί και να συσταθεί η προανακριτική επιτροπή απαιτείται κατά την μυστική ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει να συγκεντρώσει 151 θετικές ψήφους. Στην ψηφοφορία δεν μπορούν να μετέχουν τα πρόσωπα κατά των οποίων στρέφεται η πρόταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει την κατάθεση πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αμέσως μετά την διαβίβαση της συγκεκριμένης δικογραφίας. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε ότι θα την καταθέσει αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μια μόλις ημέρα πριν κλείσει η Βουλή εν όψει Ευρωεκλογών, έφτασε επιτέλους η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών. Η ποινική δικογραφία αφορά στους: τέως υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, τέως υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, τέως υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τέως υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο. Πρόκειται για την δικογραφία που είχε τεθεί στο αρχείο από την Εισαγγελέα Λάρισας και ανασύρθηκε μετά από προσφυγή συγγενών θυμάτων για το “μπάζωμα” του χώρου όπου συντελέστηκε η φονική σύγκρουση των τρένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται ξανά μπροστά στον εφιάλτη που προσπαθούν να ξορκίσουν απαγορεύοντας ακόμη και την αναφορά της λέξης «Τέμπη» στα ΜΜΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μάχη για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη εκείνοι που διέταξαν την αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων και τη συγκάλυψη του  εγκλήματος.

Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι ο εφιάλτης του – δυστυχώς έτσι βλέπει την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση Δικαιοσύνης – θα συνεχιστεί.

Όπως έχουμε ήδη δηλώσει και δεσμευθεί, θα καταθέσουμε  πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή. Θα την δεχτεί αυτή τη φορά η ΝΔ; Οι μάσκες πέφτουν κ. Μητσοτάκη, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει!»

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ο Ολυμπιακός που θυμίζει Euro 2004 και το Final-4 των αιωνίων – Ατάκες για Αναστόπουλο, Σαραβάκο μέχρι… Μάικλ Τζόρνταν

Βούλα Κεχαγιά σε κυβερνητικό εκπρόσωπο: Ακοστολόγητο είναι το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Ανάπτυξης, όχι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΔΑΕ: Επανέρχεται η Αρχή και ζητά ολόκληρο τον φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 12:42