search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 11:08
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Τρανς αθλήτρια κέρδισε σε αγώνες στίβου στο Ορεγκον και δέχτηκε μαζική επίθεση με γιουχάρισμα και bullying

23.05.2024 10:34
trans-stivos

Κατά την διάρκεια σχολικών αγώνων στίβου στο Ορεγκον των ΗΠΑ συμμετείχε και μία τρανς αθλήτρια.

Η Αϊντεν Γκάλαχερ έτρεξε στα 200 μέτρα και κέρδισε τον αγώνα, μόνο που η εμπειρία αποδείχθηκε πολύ οδυνηρή. Με το που τερμάτισε πρώτη, οι θεατές άρχισαν να την γιουχάρουν, ενώ το ίδιο έγινε και κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου.

Το σκηνικό ανέβηκε στα σόσιαλ από λογαριασμούς ακροδεξιών που την ειρωνεύονταν και το θέμα πήρε γρήγορα διαστάσεις στις ΗΠΑ.

«Αλλη μια υπερήφανη στιγμή για τον γυναικείο αθλητισμό» γράφει ειρωνικά πρώην κολυμβήτρια του Κεντάκι, Ράιλι Γκέινς. «Επιτέλους ο κόσμος αντιδρά σε αυτή την τρέλα» γράφει μία άλλη χρήστρια του twitter.

Από τον οργανισμό που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δεν θέλησαν να σχολιάσουν ούτε για την συμμετοχή της Γκάλαχερ, ούτε για την απαράδεκτη συμπεριφορά των θεατών.

Μόνη αντίδραση ήταν της Βάλερι Φέντερ, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων των σχολείων στο Πόρτλαντ, που είπε ότι η συμμετοχή της Γκάλαχερ έγινε βάσει κανόνων.

Η συμμετοχή των τρανς αθλητριών έχει ξεκινήσει έντονη διαμάχη στα πανεπιστήμια εδώ και 4 χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου στο NCAA από κολυμβήτρια.

Σε έρευνα που έγινε, το 69% των Αμερικανών, θεωρεί πως θα έπρεπε να συμμετέχουν με άνδρες ή να δημιουργηθεί τρίτη κατηγορία αγωνισμάτων αποκλειστικά για τρανς. Το Ορεγκον είναι από τις πολιτείες που επιτρέπει σε τρανς αθλητές να συμμετέχουν σε επίσημες αθλητικές δραστηριότητες με αντίπαλες γυναίκες.

Μέλος της κοινότητας των LGBTQ στα σπορ, σχολίασε πως το να περιγράφουν την Γκάλαχερ ως «κλέφτρα επειδή είναι αγόρι» είναι «ότι πιο σιχαμερό. Τέτοιες συμπεριφορές οδηγούς παιδιά που είναι στην εφηβεία, να βάζουν τέλος στη ζωή τους. Το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά, είναι οι κανόνες».

Διαβάστε επίσης:

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θαλασσίου σκι KAIAFAS BATTLE 2024 ακυρώνεται

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην κορυφαία πεντάδα του NBA για έκτη σερί χρονιά

Final Four 2024: Απολογία Euroleague στον Παναθηναϊκό για το επεισόδιο με οπαδούς της Φενέρμπαχτσε – Στο ξενοδοχείο ο Έλληνας πρόξενος (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 11:05