search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 14:19
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Πιο ακριβό το λάδι σε Ελλάδα από Βέλγιο και Γερμανία – «Θα γράψει νέα επιστολή ο Κυριάκος»

23.05.2024 19:18
KASSELAKHS
Screenshot Tik Tok

Την επιστολή που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια σχολίασε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης με νέο βίντεο στα social media ενώ την ίδια στιγμή επαναλαμβάνει ότι οι τιμές των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό είναι πιο φτηνές σε σχέση με τις τιμές στην Ελλάδα φέρνοντας ως παράδειγμα το λάδι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις πολύ μεγάλες διαφορές στην τιμή που πωλείται το ελαιόλαδο στην Ελλάδα και τις τιμές στο Βέλγιο και στη Γερμανία σημειώνει χαρακτηριστικά: «Όταν το νούμερο 1 προϊόν που παράγει η Ελλάδα, είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα από ό,τι σε χώρες που δεν έχουν ούτε ένα ελαιόδεντρο, ε τότε κάποιος παίζει μαζί μας».

Επισημαίνεται ότι στο εν λόγω βίντεο αποτυπώνεται το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα 750 ml έξτρα παρθένου ελαιόλαδου πωλούνται αντί 15,17 ευρώ, στο Βέλγιο πωλούνται 8,95 ευρώ και στη Γερμανία 10,69 ευρώ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζει επίσης ότι ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης αντί για ουσιαστικά μέτρα δήλωσε πρόσφατα ότι θα στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν ζητώντας μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Θα γράψει νέο γράμμα τώρα. “Hello Ούρσουλα, γιατί το ελληνικό λάδι είναι πιο φτηνό στο Βέλγιο απ’ ότι στην Ελλάδα. Love Kyriakos”» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν λύσεις. 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η ακρίβεια. Αυστηροί έλεγχοι με πρόστιμα και όχι χάδια και Τειρεσία για όσες εταιρίες αισχροκερδούν. Όταν λέμε για καλύτερη ζωή το εννοούμε».

@skasselakis

Όταν λέμε «καλύτερη ζωή τώρα» το εννοούμε.

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης σε Βόρεια Μακεδονία για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται – «Να τη σεβαστούν πλήρως» λέει ο Βέμπερ

Bloomberg: Μητσοτάκης-Τουσκ ζητούν ευρωπαϊκό «Iron Dome» με επιστολή τους στη φον ντερ Λάιεν

Άγριος καβγάς Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Ο «θαλαμοφύλακας» και οι «αλεξιπτωτιστές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 14:19