ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 07:57
MENU CLOSE

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός υπουργός Μπεν Γκβιρ «πάει πόλεμο» με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου

04.06.2024 19:58

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, υποστήριξε σήμερα πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους στα βόρεια σύνορα, προτρέποντας σε πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Είναι απαράδεκτο ορισμένες περιοχές του Ισραήλ να δέχονται επιθέσεις και να εκκενώνονται, ενώ στον Λίβανο επικρατεί ειρήνη, υποστήριξε ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ κατά την επίσκεψή του στην Κιριάτ Σμόνα. Η συγκεκριμένη πόλη, στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, δέχεται συχνά επιθέσεις από το έδαφος του Λιβάνου.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 455 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως 89 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 25 άνθρωποι, δεκατέσσερις στρατιωτικοί και ένδεκα άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Εκτιμάται πως σχεδόν 150.000 κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: «Ανταρσία» από το Συνταγματικό Δικαστήριο – Ακύρωσε πολλά προεδρικά διατάγματα του Ερντογάν

Σάλος με τις φήμες που θέλουν τον Ζελένσκι να έχει αγοράσει καζίνο στα κατεχόμενα της Κύπρου

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να χτυπήσει τους Γάλλους εκπαιδευτές στην Ουκρανία

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 07:57
Exit mobile version