ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 00:53
MENU CLOSE

Το «σενάριο» για Δένδια Πρόεδρο και η… «δύσκολη αυτή συγκυρία»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2350
05/09/2024
07.09.2024 08:15

Τελικά «παίζει» ο Νίκος Δένδιας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

● Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη, διέψευσε τις πληροφορίες κάνοντας λόγο για «σενάρια». Αλλά η διάψευση – ας μας επιτραπεί να το πούμε – δεν ήταν αυτό που λέμε «κάθετη» και αδιαμφισβήτητη, αλλά ολίγον… χαλαρή.

Οπότε έχει τη σημασία του το γεγονός ότι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο υπουργός Άμυνας να μετακομίσει από το «Πεντάγωνο» στην Ηρώδου του Αττικού, είπε χαρακτηριστικά ότι ο Ν. Δένδιας «θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο» του Προέδρου της Δημοκρατίας, «ιδίως στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

Το μόνο που δεν διευκρίνισε ο υπουργός είναι αν η συγκυρία στην οποία αναφέρεται αφορά το γενικότερο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κλίμα ή αν επικεντρώνεται και στα εσωτερικά της κυβέρνησης και των πιέσεων που της ασκούνται εκ των έσω για δεξιά στροφή. Πάντως ο Κερκυραίος πολιτικός είναι σαρξ εκ της σαρκός της Ν.Δ., οπότε δεν τίθεται θέμα… προέλευσης.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Η ΔΕΘ, το πάρτι για τα εγκαίνια του Μετρό, το χαρτοφυλάκιο του Τζιτζικώστα και ο… Φουρνιέ

Κεχαγιά: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πότε να λαμβάνει αποφάσεις και πώς να λειτουργεί με ενωτικό τρόπο

Κασσελάκης από Τρίκαλα: «Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης έχει ξεπεραστεί, ο κόσμος ξέρει» – «Βοηθήστε μας» είπαν οι πληγέντες του Daniel

ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 00:51
Exit mobile version