search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 02:07
MENU CLOSE

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας: Σφοδρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

25.04.2025 15:39
syriza_kke_2504_1460-820_new

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ άσκησαν σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις δηλώσεις του από το υπουργείο Παιδείας.

«Θα έπρεπε να ντρέπεται»

«Ένας πρωθυπουργός που τον ενδιαφέρει η παιδεία ως εμπόρευμα για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Θα έπρεπε να ντρέπεται, όχι να κάνει πανηγυρικές δηλώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις άνευ ουσίας επισκέψεις του στα υπουργεία κάνοντας εξαγγελίες που αποδεικνύουν ότι δεν έχει τον παραμικρό σχεδιασμό σε ότι αφορά τη στήριξη βασικών πυλώνων του κράτους όπως η παιδεία και η υγεία πλην της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεν είπε κουβέντα για την στήριξη των δημοσίων σχολείων, το ζήτημα της σχολικής στέγης, την κάλυψη των διαπιστωμένων κενών που είναι υπερπολλαπλάσια από τους υπολογισμούς της κυβέρνησης.

Δεν είπε κουβέντα για τον αντιπαιδαγωγικό φραγμό της Ειδικής Βάσης Εισαγωγής που αφήνει χιλιάδες μαθητές εκτός ΑΕΙ και κενές θέσεις στα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Δεν είπε κουβέντα για την αποτυχία της «αξιολόγησης» και την κομματική ευνοιοκρατία που έχει εγκαταστήσει στο δημόσιο σχολείο.

Δεν είπε κουβέντα για τις διώξεις και τον πειθαρχικό εκφοβισμό τουλάχιστον 2000 εκπαιδευτικών.

Δεν είπε κουβέντα για την υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και τις εκκλήσεις που κάνουν για στήριξη σε διδακτικό προσωπικό και υποδομές.

Δεν είπε κουβέντα για την αποτυχία των πρωτοβουλιών του στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που ουσιαστικά υπήρξε εκδούλευση για τους κολλεγιάρχες.

Δεν είπε κουβέντα για μέτρα μακροχρόνιας υποστήριξης μαθητών που προέρχονται από περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Δεν είπε κουβέντα για όλα αυτά γιατί αυτές είναι οι πολιτικές επιλογές του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Άριστα στο μάθημα της Μυθοπλασίας»

«Με άριστα στο μάθημα της Μυθοπλασίας μπορεί πράγματι να αξιολογηθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος είδε μια βελτιωμένη εικόνα στα σχολεία επειδή μπήκαν “κιτ ρομποτικής” και “διαδραστικοί πίνακες” σε αυτά… Την ίδια στιγμή:

– Χιλιάδες αναπληρωτές αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους, καλύπτοντας κενά ακόμα και στα μέσα της σχολικής χρονιάς.

– Η τεράστια πλειοψηφία των σχολείων έχουν σοβαρά προβλήματα υποδομής και μόνο ένα 5% θα ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα κτιριακής αναβάθμισης.

Άριστα, επίσης, παίρνει η κυβέρνηση στην επιμονή για σχολείο πολλών ταχυτήτων, που το δικαίωμα στη μόρφωση βαφτίζεται -σύμφωνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό- ως ευκαιρία. Γι’ αυτό διαφήμισε την παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών με τα Ωνάσεια σχολεία, αλλά και προέβαλλε την απαράδεκτη παιδαγωγικά πρόταση να επιλέγουν οι μαθητές επαγγελματική πορεία στα 15 τους χρόνια!

Είναι φανερό ότι αυτό που πραγματικά πονάει την κυβέρνηση της ΝΔ είναι οι αγώνες του κόσμου της εκπαίδευσης για ποιοτικά αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν παιδεία. Αυτή είναι η θέση αρχής που υπερασπίζονται εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Και γι’ αυτό αρνούνται τα αντιπαιδαγωγικά κριτήρια της “αξιολόγησης” που μετρά το παιδαγωγικό έργο με τα αντιδραστικά μέτρα και σταθμά της αναζήτησης χορηγών.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην εκπαίδευση, τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια, τα κυβερνητικά αφηγήματα διαψεύδονται συνεχώς», σημειώνει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης από υπουργείο Παιδείας: Όποιος εκπαιδευτικός αρνείται την αξιολόγηση, θα τίθεται εκτός εκπαίδευσης

Καραμέρος: «Ποιος πληρώνει το μισθολόγιο της ΝΔ και τον επικοινωνιολόγο, Σταν Γκρίνμπεργκ»;

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση θεατής στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών του οργανωμένου εγκλήματος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 00:48