ΚΥΡΙΑΚΗ 03.08.2025 11:55
MENU CLOSE

Αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2389
05-06-2025
08.06.2025 09:11

Για πρώτη φορά οι ανώτατοι δικαστές της χώρας ψήφισαν για την εκλογή των υποψηφίων για τις θέσεις του/της προέδρου και του/της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι πέντε πρώτοι σε κάθε κατηγορία θα αποτελέσουν τις βραχείες λίστες από τις οποίες η κυβέρνηση θα κάνει τις επιλογές της.

Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί το αποτέλεσμα της κάλπης και να αποφύγει άλλα «μαγειρέματα», καθώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν είναι δεσμευτικό.

«Τυχόν παράκαμψη του εκλογικού αποτελέσματος με οποιοδήποτε επιχείρημα θα αποτελούσε σημαντική οπισθοδρόμηση και περιφρόνηση της απόφασης της Ολομέλειας» λέει η Ένωση, τονίζοντας ότι «η εκλογή αυτή, παρά το γεγονός ότι δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την κυβέρνηση, θα πρέπει ωστόσο να γίνει απόλυτα σεβαστή».

Για να δούμε τι θα δούμε…

Διαβάστε επίσης:

Το «ευγενές» μπάσκετ να μάθει από το… «άγριο» ποδόσφαιρο

Στη Γαλλία ο Μητσοτάκης για την 3η Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς

Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη: «Χρόνια πολλά φως της ζωής μου, μην αλλάξεις ποτέ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 03.08.2025 11:55
Exit mobile version