search
ΤΡΙΤΗ 15.07.2025 23:29
MENU CLOSE

Meteo: Ακραίος πυρομετεωρολογικός κίνδυνος έως την Τετάρτη – Καιρός τύπου Hot-Dry-Windy από την Πέμπτη

07.07.2025 20:56
kindynos fotias 44- new

Επικίνδυνο κοκτέιλ υψηλών θερμοκρασιών και συνθηκών ατμοσφαιρικής ξηρασίας θα επικρατήσει στην χώρα έως και την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, σύμφωνα με την πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της Μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη, 8-9 Ιουλίου 2025 θα σημειωθεί σημαντική αύξηση της ευφλεκτότητας με τη νεκρή βλάστηση να ευνοεί την έναρξη και γρήγορη διάδοση της φωτιάς ακόμα και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, όπως επισημαίνει η ομάδα FLAME.

Σε ηπειρωτικές περιοχές θα υπάρχει κατά τόπους μέτριος κίνδυνος για πυροεπαγωγικές πυρκαγιές, ενώ την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025 οι ισχυροί βορειοδυτικοί/δυτικοί άνεμοι πιθανώς να καταστήσουν τον πυρομετεωρολογικό κίνδυνο ακραίο σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και το Ιόνιο.

Σύμφωνα την ομάδα FLAME, από την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 οι υψηλές θερμοκρασίες και οι συνθήκες ατμοσφαιρικής ξηρασίας θα υποχωρήσουν, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά ( καιρός τύπου Hot-Dry-Windy).

Πυρομετεωρολογικός κίνδυνος

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον πυρομετεωρολογικό κίνδυνο, όπως αναφέρει η ομάδα FLAME έως την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2025, αναμένεται σημαντική αύξηση της ευφλεκτότητας της βλάστησης σε μεγάλο τμήμα της χώρας και επικράτηση δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, έως και αύριο Τρίτη 8 Ιουλίου 2025, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα είναι κατά τόπους αρκετά ευνοϊκές για πυροεπαγωγικές πυρκαγιές,  κυρίως σε τμήματα της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κ. Μακεδονίας και του Έβρου.

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, η σημαντική ενίσχυση των βορειοδυτικών/δυτικών ανέμων αναμένεται να οδηγήσει σε ακραίο πυρομετεωρολογικό κίνδυνο σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και το Ιόνιο.

Από την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025, η ενίσχυση των βόρειων ανέμων πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα οδηγήσει σε κατά τόπους επικράτηση καιρού τύπου Hot-Dry-Windy.

Διαβάστε επίσης:

Οι γκρίζες ζώνες της νομοθετικής υποκατάστασης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ

Αμαλιάδα: Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή άλλων 13 κατηγορουμένων ζητά η Eυρωπαία εισαγγελέας –«Ο Οργανισμός δεν έκανε έλεγχο παρά τις ενδείξεις απάτης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 15.07.2025 23:29