ΣΑΒΒΑΤΟ 20.12.2025 00:33
MENU CLOSE

Προκλητικός ο πρέσβης ΗΠΑ στο Ισραήλ: «Παραχώρηση της νίκης στους Ναζί η αναγνώριση Παλαιστίνης, πολύ ηλίθια η απόφαση Μακρόν»

29.07.2025 21:42

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι απέρριψε σήμερα την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή θα δώσει στη Χαμάς την ευκαιρία να μιλήσει για «επιτυχία» της και σχολιάζοντας ότι «είναι σαν να παραχωρείς τη νίκη στους Ναζί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Δίνει στη Χαμάς την εντύπωση ότι έχει μια πραγματική ευκαιρία να δηλώσει ότι νίκησε, κάτι που θα ισοδυναμούσε με το να δίνεις τη νίκη στους Ναζί μετά τον Β΄ ΠΠ», πρόσθεσε.

Ο 69χρονος πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας είναι γνωστός για την ακλόνητη στήριξή του στο Ισραήλ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμη και την ύπαρξη του παλαιστινιακού λαού, λέγοντας ότι ο πληθυσμός αυτός θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε γειτονικές χώρες, όπως στη Συρία, την Ιορδανία ή την Αίγυπτο. Την Κυριακή ειρωνεύτηκε τον Μακρόν για τη μονομερή «ανακήρυξη» παλαιστινιακού κράτους. «Μπορώ να σας αποκαλύψω σε αποκλειστικότητα ότι η Γαλλία θα προτείνει την Κυανή Ακτή» για την εγκατάσταση των Παλαιστινίων και «το νέο κράτος θα αποκαλείται Φρανκεστίνη» έγραψε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να μετατρέψει τη Γάζα στη «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής», με τη μετακίνηση του πληθυσμού της ώστε να ανοικοδομηθεί ο κατεστραμμένος από τον πόλεμο θύλακας. Ο Χάκαμπι επανέλαβε σήμερα αυτήν την πρόταση και επιτέθηκε εκ νέου στον Μακρόν. «Γιατί δεν φιλοξενεί τους ανθρώπους της Γάζας που θέλουν να φύγουν εθελοντικά;» διερωτήθηκε για να προσθέσει στη συνέχεια: «Γιατί δεν το κάνει η Βρετανία;».

Οι δηλώσεις του Χάκαμπι έγιναν πριν ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ την πρόθεσή του να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Ακροδεξιός υπουργός του Νετανιάχου κάνει σχέδια για… ανακατάληψη της Γάζας – Απειλή συνέχισης της γενοκτονίας, λέει η Χαμάς

SAFE: Η Ευρώπη αγοράζει όπλα με δανεικά – Επανεξοπλίζει την Ουκρανία λόγω Ρωσίας και… Τραμπ

Μακελειό στη Νέα Υόρκη με 4 νεκρούς: Ο δράστης ήθελε να χτυπήσει τα κεντρικά του NFL, αλλά μπέρδεψε τον… όροφο

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.12.2025 00:31
Exit mobile version