ΤΡΙΤΗ 03.02.2026 15:50
MENU CLOSE

Μεγίστη: Έληξε η περιπέτεια για τους επιβάτες πλοίου που χτύπησε στην προβλήτα του λιμανιού λόγω των θυελλωδών ανέμων

03.02.2026 12:28

Έληξε με αίσιο τρόπο η περιπέτεια των επιβατών του πλοίου που χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας στην προβλήτα του λιμανιού της Μεγίστης κατά τη διαδικασία της πρόσδεσής του.

Το επιβατηγό πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά προς Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο, Μεγίστη και παγιδεύτηκε στο λιμάνι της Μεγίστης, χωρίς να έχει προηγουμένως προσδέσει σε αυτό, καθώς στο σημείο έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι.

Το πλοίο παρέμενε έξω από το λιμάνι με 36 επιβάτες, 81 μέλη πληρώματος και 15 οχήματα. Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό του Λιμενικού και ένα σκάφος της Frontex. Από το συμβάν δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Η χθεσινή ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας

«Η Blue Star Ferries ενημερώνει ότι, σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2026, ώρα 10.55, το πλοίο Blue Star Patmos κατά την άφιξή του στον λιμένα Μεγίστης Καστελλόριζου, επακούμβησε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στον προβλήτα, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης.

Από το συμβάν προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ δεν σημειώθηκε εισροή υδάτων ούτε ρύπανση. Το πλοίο παραμένει ασφαλώς εκτός λιμένα, μέχρι βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

Στο πλοίο επιβαίνουν 36 επιβάτες και 81 μέλη του πληρώματος, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Επίσης, στο πλοίο παραμένουν 9 Ι.Χ. οχήματα, 3 φορτηγά και 3 μοτοσυκλέτες».

Διαβάστε επίσης

Η Lufthansa επιβεβαιώνει ότι η Λόρα ταξίδεψε στη Γερμανία – Στην αεροπορική εταιρεία «τα ρίχνει» η Δημογλίδου για το φιάσκο (video)

Συνελήφθη 20χρονος για ληστείες με μαχαίρι σε βάρος ανηλίκων, αναζητούνται οι συνεργοί του

Σάμος: Τριήμερο «λουκέτο» στο ειδικό σχολείο – Σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας καταγγέλουν οι γονείς

ΤΡΙΤΗ 03.02.2026 15:49
Exit mobile version