search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.04.2026 16:45
MENU CLOSE

Ντόναλντ Τραμπ: Σχεδιάζει κι αυτός… ανασχηματισμό – Ποιοι υπουργοί βαίνουν προς «καρατόμηση»

03.04.2026 15:05
donald_trump_new_1213

Λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση της υπουργού Δικαιοσύνής Παμ Μπόντι και λίγες μέρες μετά την καρατόμηση της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ, το Politico γράφει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησής του, καθώς υπάρχουν αρκετοί υπουργοί «που τον έχουν κάνει έξαλλο».

Στο «στόχαστρο» του προέδρου των ΗΠΑ βρίσκονται κυρίως ο υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λούτνικ (ένας από τους αρχιτέκτονες των δασμών που επέβαλε η Ουάσινγκτον ακόμα και σε… πιγκουίνους) και η υπουργός Εργασίας Λόρι Τσάβες – Ντε Ρέμερ. «Είναι πολύ θυμωμένος και πρόκειται να κάνει αλλαγές», δήλωσε στο Politico αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ με γνώση των εξελίξεων. Πρόκειται για αλλαγές που θα ακολουθήσουν τις αποπομπές της Παμ Μπόντι και της Κρίστι Νόεμ, τον Μάρτιο.

Ο Χάουαρντ Λούτνικ

Πάντως, το Politico επισημαίνει ότι ο Τραμπ δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τους Τσάβες – ΝτεΡέμερ και Λούτνικ. «Στο παρελθόν είχε σκεφτεί να απομακρύνει αρκετούς, αλλά στο τέλος έκανε πίσω», αναφέρει το δημοσίευμα. Ο ανασχηματισμός θα στοχεύει «υπουργούς που ο Τραμπ θεωρεί πως δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες ή τράβηξαν αρνητική δημοσιότητα».

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τέιλορ Ρότζερς, δήλωσε ότι οι δύο υπουργοί «κάνουν εξαιρετική δουλειά και απολαμβάνουν της υποστήριξης του Τραμπ». Άλλος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, δήλωσε στο Politico ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για επικείμενες αλλαγές στο υπουργείο Εμπορίου.

Η Λόρι Τσάβες ΝτεΡέμερ

«Όλοι είναι ενθουσιασμένοι με το έργο που έχει επιτελέσει ο Χάουαρντ — όσον αφορά τις εμπορικές συμφωνίες, τα φαρμακευτικά προϊόντα, την Ιαπωνία, τους δασμούς, τα πάντα… Έχει επίσης υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στον Καναδά από την πρώτη μέρα, κάτι που εκτιμά ο πρόεδρος». Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι που δηλώνουν ότι ο Λούτνικ βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Η ίδια πηγή είπε στο Politico ότι έχει φουντώσει η συζήτηση για το μέλλον της Τσάβες – ΝτεΡέμερ στην κυβέρνηση Τραμπ.

Διαβάστε επίσης

Μπουρκίνα Φάσο: «Η Δημοκρατία σκοτώνει, δεν είναι για εμάς», λέει ο επικεφαλής της χούντας

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Βόμβα» από διεθνή ΜΜΕ – Το Πεντάγωνο κάνει… δημιουργική λογιστική με τις απώλειες των αμερικανικών δυνάμεων

Ιταλία: Και επίσημα παράταση στη μείωση του φόρου στα καύσιμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.04.2026 16:43