Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δεν του έφτανε η χλιδάτη αίθουσα χορού, για την οποία γκρέμισε ολόκληρη πτέρυγα του Λευκού Οίκου, τώρα ο Τραμπ θέλει να μετατρέψει ξανά το διαβόητο Αλκατράζ σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε το ποσό των 152 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την επαναλειτουργία της πρώην φυλακής του Αλκατράζ, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πριν από έναν χρόνο για τη μετατροπή σε σωφρονιστικό ίδρυμα του νησιού, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.
Το αίτημα εντάχθηκε στην πρόταση του προϋπολογισμού που ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης για το οικονομικό έτος 2027. Τέτοιους είδους αιτήματα για δαπάνες τα διαχειρίζονται συνήθως οι βουλευτές στο Κογκρέσο ως προτάσεις.
Ο προϋπολογισμός ζητά κεφάλαια για το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των εργασιών της πρώτης χρονιάς με στόχο την ανοικοδόμηση του Αλκατράζ σε μια «υπερσύγχρονη φυλακή ασφαλείας». Το Αλκατράζ έκλεισε το 1969 και υπόκειται στην Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων.
Τον περασμένο Μάιο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κατευθύνει το Γραφείο Φυλακών, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες αρχές να «ανοίξουν εκ νέου ένα ουσιαστικά μεγαλύτερο και ανακαινισμένο Αλκατράζ, προκειμένου να στεγάσει τους πιο αδίστακτους και βίαιους παραβάτες της Αμερικής».
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η ασφαλέστερη φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων. Καμία επιτυχημένη απόδραση δεν είχε επισήμως καταγραφεί, αν και πέντε κρατούμενοι αναφερόνται «αγνοούμενοι και πιθανολογούμενα πνιγμένοι».

Πριν από το κλείσιμό της, «φιλοξένησε» διαβόητους εγκληματίες όπως ο Αλ Καπόνε και ο Τζέιμς «Ουάιτι» Μπάλτζερ.
Το Γραφείο Φυλακών αναφέρει στον ιστότοπό του πως έκλεισε, διότι ήταν πολύ ακριβή για να συνεχίσει να λειτουργεί, σημειώνοντας πως το κόστος λειτουργίας της είναι σχεδόν τριπλάσιο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδιακή φυλακή.
Διαβάστε επίσης:
Bloomberg: Αυτές είναι οι ενεργειακές εγκαταστάσεις του Κόλπου που χτυπήθηκαν στον πόλεμο στο Ιράν
Πόσο «πληγωμένο» είναι τελικά το Ιράν;
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.