search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:54
MENU CLOSE

Tζιχαντιστής ο Σύρος που κακοποιούσε το παιδί στη Χίο;- Διαψεύδει η αστυνομία (Video)

14.12.2016 08:28
Χίος: Στη φυλακή ο πατέρα που κακοποιούσε το παιδί του - Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο - Media

 

Ένα βίντεο που δείχνει την κακοποίηση ενός τρίχρονου αγοριού από έναν άνδρα που φέρεται να είναι ο πατέρας του, στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο και το οποίο ευρύτατα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας, καθώς υπήρξαν πληροφορίες από τοπικούς παράγοντες ότι, ενδέχεται ο φερόμενος ως πατέρας του παιδιού να το έχει απαγάγει και να πρόκειται για τρομοκράτη που σχετίζεται με την οργάνωση ISIS.

Το βίντεο έγινε αντιληπτό χθες το πρωί από εργαζομένους του δήμου Χίου στον καταυλισμό της Σούδας και δείχνει το παιδί να κακοποιείται από έναν άνδρα του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται, μέσα στην ντουζιέρα στον καταυλισμό. Συγκεκριμένα το βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε τη Δευτέρα, δείχνει το παιδί που ενώ βρίσκεται μέσα στην ντουζιέρα να δέχεται χτυπήματα, να πέφτει και ξανασηκώνεται έως ότου κάποιος τρίτος σταματά το βασανισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος για τον καταυλισμός αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός μαζί και η οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία η οποία και πολύ σύντομα συνέλαβε 31χρονο Σύρο πρόσφυγα που φέρεται να είναι πατέρας του παιδιού και ο οποίος ήδη κρατείται.

Ο φερόμενος ως πατέρας του παιδιού ερευνάται αν έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια Σύρων προσφύγων και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει. Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο. Πάντως μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διερευνάται ο ισχυρισμός του δράστη δηλαδή αναζητείται η γυναίκα που υποδεικνύει ως σύζυγο του και μητέρα του παιδιού.

Πάντως πληροφορίες και φωτογραφίες που φέρονται να έδειχναν τον συλληφθέντα οπλισμένο, σύμφωνα με τις οποίες είχε σχέσεις με την οργάνωση ISIS, διαψεύδονται από την αστυνομία. Αξιωματικοί ανέφεραν πως δεν ισχύει αυτό το “σενάριο” .

Την ίδια ώρα εξετάζεται η εμπλοκή της μητέρας του παιδιού, καθώς υπάρχουν άλλες πληροφορίες που αναφέρουν πως συγγενείς της ήταν αυτοί που τράβηξαν το συγκεκριμένο βίντεο, καθώς η ίδια έχει χωρίσει με τον πατέρα του παιδιού και ήθελε να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο βίντεο ώστε να πάρει η ίδια το αγοράκι.
Στο μεταξύ το παιδί με εντολή της Εισαγγελίας της Χίου παραδόθηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στη Χίο και περιθάλπει ανήλικους πρόσφυγες, ενώ το πρωί εξετάστηκε από ιατροδικαστή..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:46