search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:18
MENU CLOSE

Νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια – Παρά τρίχα σύγκρουση σκαφών του Λιμενικού (Photo)

15.12.2016 16:17
Ανάλυση Μιχάλη Ιγνατίου: «Φοβάμαι στιγμές Ιμίων και με Τραμπ αντί του Κλίντον» (Video) - Media
 
Ένταση επικράτησε στα Ίμια, μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής, σε νέα προκλητική ενέργεια της γείτονος χώρας.
 
Συγκεκριμένα, δέκα Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια. Μαζί τους κατέφτασε και η ελληνική Ακτοφυλακή.
 
Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να «δέσουν» τις βάρκες τους.
 
Λίγο αργότερα, ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Λέρο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και απομακρύνθηκε.
Αμέσως, ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ Ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού, τα οποία βρέθηκαν πολύ κοντά με τους Έλληνες, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί μεγαλύτερη ένταση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:17