search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:49
MENU CLOSE

Χειροπέδες στον γνωστό Τούρκο δημοσιογράφο Αχμέτ Σικ για «ύποπτα» tweets (Photo)

29.12.2016 11:41
Χειροπέδες στον γνωστό Τούρκο δημοσιογράφο Αχμέτ Σικ για «ύποπτα» tweets (Photo) - Media

Συνελήθη σήμερα το πρωί ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ καθότι αναρτήσεις τους στο Twitter  καθώς και τα άρθρα του στην εφημερίδα Τζουμχουριγέτ θεωρήθηκαν επικριτικά για το καθεστώς του Ερντογάν.  

Μάλιστα, ο ίδιος πρόλαβε και έστειλε ένα tweet λίγα λεπτά πριν τη σύλληψή του από την τουρκική Αστυνομία: «Συνελήφθην. Θα προσαχθώ στους εισαγγελείς εξαιτίας εντός Tweet».

.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Σικ συλλαμβάνεται από τις τουρκικές αρχές. Το 2011 παρέμεινε προφυλακισμένος για έναν χρόνο με την κατηγορία πως σχετίζονταν με την τρομοκρατική οργάνωση της Εργκενεκόν, η οποία φέρεται να είχε ως στόχο την ανατροπή του Ερτνογάν το 2008. Παράλληλα, ο Σικ είχε γράψει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Ο Στρατός του Ιμάμη», σε μια σαφή αναφορά στον Φετουλάχ Γκιουλέν και τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου του. Στο βιβλίο το οποίο κατασχέθηκε και ποτέ δεν δημοσιεύτηκε, ο Σικ αναφέρονταν στις σχέσεις του κόμματος του Ερντογάν με τον Γκιουλέν.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:43