search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:28
MENU CLOSE

Ιερέας που απέβαλε πιστή λόγω μάσκας: «Δεν υπάρχει ιός, ο Ιερώνυμος είναι άπιστος» (Video)

27.07.2020 11:02
Ιερέας που απέβαλε πιστή λόγω μάσκας: «Δεν υπάρχει ιός, ο Ιερώνυμος είναι άπιστος» (Video) - Media

 

Μούδιασμα στην καλύτερη περίπτωση προκάλεσαν τα λεγόμενα του ιερομόναχου Ιγνάτιου για τον ιό και την θρησκεία, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Σε μία αμφιλεγόμενη απόφαση, η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, αποφάσισε να δώσει βήμα στον ιερομόναχο που έγινε γνωστός επειδή απέβαλλε πιστή από την εκκλησία επειδή φορούσε μάσκα, λέγοντάς ότι δεν θέλει καρναβάλια στην εκκλησία.

Ο ιερομόναχος άδραξε την ευκαιρία και έδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο το πρόσωπο της Ελλάδας που ορισμένοι κάνουν πως δεν βλέπουν. Αυτό του σκοταδισμού, της θρησκοληψίας, της αμάθειας και του συντηρητισμού.

Ο Ιγνάτιος υπό τα χειροκροτήματα των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του (αλλα εκτός πλάνου), αρνήθηκε την ύπαρξη του ιού, εξέφρασε την άποψη ότι είναι δημιούργημα ώστε να επιβληθεί παγκόσμια δικτατορία και πως ο Ιερώνυμος δεν πιστεύει στον Χριστό γιατί πιστεύει στον κορωνοϊό.

Επίσης ανέφερε ότι δεν μεταδίδονταν ασθένειες εντός των ναών «γιατί οι άγιοι γιατρεύουν και πρόσθεσε όσοι φορούν μάσκα παίζουν το παιχνίδι του διαβόλου γιατί οι καρναβαλιστές φορούν μάσκες.

«Υπάρχουν πολλοί ιοί. Ο κορωνοϊός δεν είναι Πανδημία και όσοι είπαν ότι δικοί τους άνθρωποι πέθαναν, πληρώθηκαν για να το κάνουν. Στην εκκλησία είναι προσβολή να φορούν οι πιστοί μάσκα. Προσβάλλουν τον κόσμο. Η εκκλησία είναι ιερός χώρος. Είναι το κατοικητήριο του Θεού και των Αγίων και οι Άγιοι θεραπεύουν».

Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ ήρθαν ξεκάθαρα σε δύσκολη θέση από τα λεγόμενα του Ιγνάτιου, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση τους λίγα λεπτά μετά τη σύνδεση, όταν αναγκάστηκαν να δικαιολογηθούν στους τηλεθεατές, οι οποίοι έστελναν οργισμένοι μηνύματα, ότι δεν καταδικάζουν αντίστοιχα φαινόμενα συνωστισμού σε μπαρ, πανηγύρια, εκδηλώσεις κλπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42