search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:07
MENU CLOSE

Τελευταία στάση για τον Τραμπ: Το Κολέγιο των Εκλεκτόρων ψηφίζει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ

14.12.2020 19:41
Τελευταία στάση για τον Τραμπ: Το Κολέγιο των Εκλεκτόρων ψηφίζει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια τυπική -εκτός κι αν υπάρξουν πολλά απρόοπτα-, αλλά άκρως συμβολική διαδικασία στις ΗΠΑ, καθώς το Κολέγιο των 538 Εκλεκτόρων από τις 50 Πολιτείες και την D.C. ψηφίζει για την εκλογή του νέου προέδρου της χώρας.

Μετά από μια εκλογική διαδικασία που μετατράπηκε σε «κόλαση», λόγω των ισχυρισμών του Ντόναλντ Τραμπ για νοθεία και απάτη στις εκλογές, η ψήφος των Εκλεκτόρων κλείνει το τελευταίο κεφάλαιο και πλέον οριστικοποιεί την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Με βάση τα αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν έχει κερδίσει -εκτός από τη λαϊκή ψήφο- και 306 εκλέκτορες, 36 περισσότερους απ’ όσους χρειάζεται για να εκλεγεί πρόεδρος και για να χάσει αυτό το πλεονέκτημα θα πρέπει να έλθουν τα πάνω-κάτω κάτι που ως τώρα δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Μέχρι ώρας, ο Μπάιντεν έχει λάβει την ψήφο 171 Εκλεκτόρων και ο Τραμπ 158, ωστόσο αυτή η εικόνα προκύπτει από τη ροή των αποτελεσμάτων, ήτοι μπαίνουν στην καταμέτρηση πιο γρήγορα ψήφοι από Πολιτείες που έχει κερδίσει ο -κατά τα φαινόμενα- απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία των Εκλεκτόρων αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό και την ένταση που επικρατεί στις ΗΠΑ πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές, καθώς οι Εκλέκτορες της Αριζόνα ψήφισαν σε… μυστικό μέρος, για να αποφευχθούν επεισόδια από οπαδούς του Τραμπ.

Σημειώνεται ότι όλες οι προσπάθειες του Τραμπ να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου στα δικαστήρια έπεσαν στο κενό, ενώ και όλες οι Πολιτείες έχουν επικυρώσει τα αποτελέσματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:07