search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:07
MENU CLOSE

«Θα επιστρέψουμε»: Ο Τραμπ συνεχάρη τον… εαυτό του στην τελευταία του ομλία (Videos)

20.01.2021 15:35
«Θα επιστρέψουμε»: Ο Τραμπ συνεχάρη τον... εαυτό του στην τελευταία του ομλία (Videos) - Media
 
Mε τη φράση «με κάποιο τρόπο θα επιστρέψουμε», ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα σχέδιά του για το μέλλον στην τελευταία του ομιλία στη Βάση Άντριους στο Μέριλαντ, όπου έφθασε με το ελικόπτερο Marine One από τον Λευκό Οίκο.

Μιλώντας σε ένα μικρό πλήθος από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες του, μετά τους 21 τελετουργικούς κανονιοβολισμούς προς τιμήν του, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «εύχομαι καλή τύχη και καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση. Είμαι σίγουρος πως θα επιτύχουν γιατί υπάρχει καλή βάση που βρίσκουν για να εργαστούν. Έχουν τα θεμέλια να κάνουν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό».

«Είστε καταπληκτικοί άνθρωποι. Αυτή είναι μια υπέροχη, υπέροχη χώρα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή και προνόμιο να είμαι ο Πρόεδρός σας», είπε ο Τραμπ και προσέθεσε ότι «θα παλεύω πάντα για εσάς. Θα παρακολουθώ. Θα ακούω και θα σας πω ότι το μέλλον αυτής της χώρας δεν ήταν ποτέ καλύτερο», ουσιαστικά συγχαίροντας τον εαυτό του για τη θητεία του.

Επίσης, έδωσε το στίγμα του για το μέλλον, λέγοντας ότι η θητεία του ήταν η «μεγαλύτερη τιμή της ζωής» του και πως σκοπεύει να παραμείνει ενεργός στα πολιτικά δρώμενα, χωρίς να ξεκαθαρίσει το πώς. «Με κάποιο τρόπο θα επιστρέψουμε», είπε, ενώ ευχαρίστημε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και το Κογκρέσο.

Ύμνους επιφύλαξε και για την οικογένειά του («Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο σκληρά δούλεψε αυτή η οικογένεια. Θα μπορούσαν να είχαν μια πολύ πιο εύκολη ζωή, αλλά απλά, έκαναν φανταστική δουλειά»), αλλά και για τη σύζυγό του, Μελάνια Τραμπ (είναι «γυναίκα με μεγάλη χάρη, ομορφιά και αξιοπρέπεια» και «τόσο δημοφιλής στους ανθρώπους»).

Σημειώνεται, πάντως, ότι απέφυγε να αναφέρει το όνομα του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η Μελάνια δεν φορούσαν μάσκες, παρότι οι στρατιώτες που απέδωσαν τιμές στον απερχόμενο πρόεδρο ήταν όλοι μασκοφορεμένοι.

Παρότι ο Τραμπ είναι ο πρώτος απερχόμενος πρόεδρος που δεν «παραδίδει» στον διάδοχό του, από το 1869, πηγές του Λευκού Οίκου ανέφεραν ότι «άφησε ένα σημείωμα για τον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν» στο Οβάλ Γραφείο, ενώ σύντομο σημείωμα καλωσορίσματος άφησε και η Μελάνια στην Τζιλ Μπάιντεν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:06