19/12/2018 06:43:53

Σταθάκης: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων από τις περιφέρειες

Σταθάκης: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων από τις περιφέρειες - Media

Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς διαθεσίμων των περιφερειών δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Προεδρείο της ΕΝΠΕ (Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος) και τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί δέσμευσης των πόρων για περιορισμό μισθών και συντάξεων.

Αναλυτικά, η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη:

"1. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων ή διαθεσίμων από τις περιφέρειες σε άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ ή, πολύ περισσότερο, σε δαπάνες πέραν του ΕΣΠΑ. Μετά τη σημερινή συζήτηση, η επίμαχη εγκύκλιος, που επικαλείται η ανακοίνωση του Προεδρείου της ΕΝΠΕ, δεν χρειάζεται καμιά επιπρόσθετη διευκρίνιση. Εάν κάποια Υπηρεσία κρίνει κάτι τέτοιο αναγκαίο, αυτό θα διευκρινιστεί σε υπηρεσιακό επίπεδο.

2. Κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο του ΕΣΠΑ και την έναρξη του ΣΕΣ (Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης που είναι το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020), το Υπουργείο επιδιώκει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό και με πλήρη διαφάνεια, να διασφαλίσει την υλοποίηση των έργων. Διαδικασία για την οποία το ίδιο είναι υπεύθυνο. Η εξυγίανση του ΕΣΠΑ, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου, γίνεται προφανώς σε πλήρη διάλογο με τους Περιφερειάρχες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.