search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:54
MENU CLOSE

Επεισόδια στα Εξάρχεια – Μολότοφ και φωτιά σε κάδους και αυτοκίνητα από αντιεξουσιαστές (Photos/Video)

07.04.2015 18:22
Επεισόδια στα Εξάρχεια – Μολότοφ και φωτιά σε κάδους και αυτοκίνητα από αντιεξουσιαστές (Photos/Video) - Media

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά από πορεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης περίπου 400 αντιεξουσιαστές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά από πορεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης περίπου 400 αντιεξουσιαστές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας.

Άγνωστοι έστησαν  οδοφράγματα- με κάδους απορριμμάτων στους οποίους έβαλαν φωτιά- κυρίως επί της οδού Τοσίστα και Στουρνάρη και πέταξαν πέτρες και μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.

Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι νεαροί έχουν κάψει τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτύρονταν για τις φυλακές τύπου Γ΄, ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την παύση των διώξεων σε αυτούς που συνελήφθησαν έξω από την πρυτανεία, ζητούν την κατάργηση του τρομονόμου, καθώς εκφράζουν και τη συμπαράστασή τους στου πολιτικούς κρατούμενους των φυλακών

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έγινε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τους αστυνομικούς.

Νωρίτερα στη Βουλή οι διαδηλωτές είχαν γράψει συνθήματα με σπρέι στα μάρμαρα έξω από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:54