search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:52
MENU CLOSE

Στο Μέγαρο Μαξίμου Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες

25.04.2015 08:32
Στο Μέγαρο Μαξίμου Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες - Media

Συναντήσεις με την ΚΕΔΕ, αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός.

 

 

Συναντήσεις με την ΚΕΔΕ, αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός.

Τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) θα δεχτεί γύρω στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός στον απόηχο της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Θα ακολουθήσει στις 3 συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ωστόσο, λόγω της απουσίας της στο εξωτερικό η περιφερειάρχης Ρενα Δούρου δε θα παραστεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες. Η Περιφερειάρχης Αττικής θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ζήτησαν αυτή τη συνάντηση, προκειμένου να λάβουν από τον πρωθυπουργό εξηγήσεις για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών τους διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι δήμαρχοι θέλουν να δουν και γραπτώς τις δεσμεύσεις του Δημήτρη Μάρδα ότι από αυτή τη διαδικασία θα εξαιρεθούν τα ανταποδοτικά τέλη, όπως και ότι νομοθετική ρύθμιση θα απαλλάξει από τυχόν ποινικές ευθύνες τους αιρετούς και θα καλύπτει τυχόν πρόστιμα για το σπάσιμο των προθεσμιακών καταθέσεων.

Στο μεταξύ χθες αργά το βράδυ στη Βουλή ψηφίστηκε από την Ολομέλεια με 156 θετικές ψήφους (των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ) το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία – η οποία διεξήχθη μετά από αίτημα της ΝΔ και του ΚΚΕ επί της αρχής και του άρθρο 1 του νομοσχεδίου – «όχι» ψήφισαν 104 βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού, της ΧΑ, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ. Ψήφισαν συνολικά 260 βουλευτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51