search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:14
MENU CLOSE

Αμηχανία στο Αττικό νοσοκομείο μετά τις καταγγελίες Καλλιάνου- Τι λέει ο διοικητής στο topontiki.gr

24.04.2024 10:45
attiko_nosokomeio_new

Αμηχανία επικρατεί σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικό» μετά από τις σοβαρές καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνου, αναφορικά με την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του, που δημοσιοποίησε, μέσα από τα κοινωνικά του δίκτυα, χθες το βράδυ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, με δάκρυα στα μάτια, κατηγορεί συγκεκριμένους γιατρούς μεταξύ των οποίων και έναν καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ότι επέδειξαν αμέλεια ως προς την ιατρική φροντίδα του 78χρονου πατέρα του, που πάσχει από πολλά προβλήματα υγείας, με συνέπεια σήμερα να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Αττικού Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο πατέρας του «είχε λανθασμένη και σχεδόν αδιάφορη αντιμετώπιση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, με αποτέλεσμα μετά από πέντε ημέρες να χρειασθεί να μεταφερθεί στην ΜΕΘ, όπου και διασωληνώθηκε».

Αδιαμφισβήτητα η καταγγελία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένα «δυνατό χαστούκι» στο ΕΣΥ και στην πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες απλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις, από γιατρούς που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ή έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Δυστυχώς όμως αυτοί οι απλοί άνθρωποι, πολλές φορές, δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους απέναντι σε ένα «κατεστημένο» που δεν διστάζει να καλύπτει λάθη και παραλείψεις, μέσω των ιατρικών διαγνώσεων που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση από κανένα.

Το topontiki.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Αττικό Σπύρο Αποστολόπουλο για το θέμα. Η αμηχανία ήταν προφανής καθώς πρόκειται για ένα νοσοκομείο με σημαντικό ερευνητικό και κλινικό έργο που αυτή την στιγμή βάλλεται η αξιοπιστία του και μάλιστα εκ των έσω της κυβέρνησης.

«Το νοσοκομείο Αττικό παράγει ένα σημαντικό έργο, και οι ασθενείς που μας εμπιστεύονται το γνωρίζουν αυτό. Κάθε χρόνο σώζονται χιλιάδες ζωές στο νοσοκομείο μας, έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες, που εφαρμόζουν πρωτοποριακές θεραπείες ενώ παράλληλα γίνονται πολλές κλινικές μελέτες» μας είπε ο κ. Αποστολόπουλος.

Αναφορικά με την καταγγελία του κ. Καλλιάνου ο διοικητής προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι οικονομολόγος και όχι γιατρός και μόνο οι θεράποντες γιατροί γνωρίζουν τι έχει συμβεί: «Κάθε άνθρωπος εκφράζει τον πόνο του και την οργή του κάτω από μια βαριά συναισθηματική πίεση. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το περιστατικό. Είναι μια λεπτή ανθρώπινη πλευρά που σέβομαι και δεν σχολιάζω».

Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η διοίκηση του νοσοκομείου, μετά από αυτή την καταγγελία φάνηκε και από το γεγονός ότι ο διοικητής αρνήθηκε να αναφερθεί και στην πορεία της υγείας του πατέρα του κ. Καλλιάνου: «Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία της ιατρικής γνωμάτευσης. Μόνο οι θεράποντες γιατροί γνωρίζουν το περιστατικό. Το μόνο που ξέρω είναι ότι νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο ασθενής».

Σημειώνεται ότι σε ασθενείς που απασχολούν τη δημοσιότητα, συνήθως η διοίκηση του νοσοκομείου ζητάει τη σχετική ενημέρωση από τους θεράποντες γιατρούς και με τη σειρά του ενημερώνει το υπουργείο Υγείας, που βγάζει το σχετικό δελτίο τύπου. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο μας παρέπεμψαν κατευθείαν στους γιατρούς που κατηγορεί ο βουλευτής, χωρίς να μας πουν εάν θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να τονισθεί ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα… άβολη και για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα για να εξαφανιστεί κάθε σκιά πάνω από το συγκεκριμένο νοσοκομείο καλό θα είναι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, να ζητήσει ενημέρωση και εάν αποδειχθεί ότι όντως υπήρξε ιατρική αμέλεια, να πράξει το δέοντα, καθώς είναι γνωστόν τοις πάσι ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Διαβάστε επίσης

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις προς τους πολίτες από το υπουργείο Υγείας

Η κακή στοματική υγεία σχετίζεται με τους πόνους στο αυτί;

Στην Ίο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06