search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:02
MENU CLOSE

Η Σαντορίνη εμπνέει…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1863
07-05-2015
12.05.2015 03:00
pod_0705_043_cmyk.pdf_-_adobe_acrobat_pro_extended.jpg

Η Μαρία Στεφάνου γράφει για το μυθιστόρημά της «Μια βόλτα στον Παράδεισο».

 
Η Μαρία Στεφάνου γράφει για το μυθιστόρημά της «Μια βόλτα στον Παράδεισο», εκδόσεις Λιβάνη 
 
 
Στην αρχή υπήρχαν μόνο εικόνες. Εικόνες νοσταλγικές, γεμάτες από το γαλάζιο του Αιγαίου, ηλιοβασιλέματα, γοητευτικοί γκρεμοί, το ηφαίστειο και άφθονο σαντορινιό κρασί. Έπειτα, ήρθαν οι ήρωες. Πρώτα ο αινιγματικός Έκτορας που συνάντησε τη δυναμική Άννα. Χρειαζόμουν όμως κάποια αιτία ώστε να ταξιδέψουν οι αναγνώστες μου μέχρι τη Σαντορίνη. 
 
Κι έτσι εντελώς ξαφνικά βρήκα τη Ζωή, που στις αποσκευές της χωρίς να το θέλει πήρε μαζί και το παρελθόν της. Κι ύστερα, η βασανισμένη Μαργαρίτα δημιουργήθηκε από ένα πρόσωπο που έβλεπα κάθε πρωί, μου έλεγε «Καλημέρα» και μου χαμογελούσε. 
 
Όλους τους χαρακτήρες του βιβλίου μου τους έχω συναντήσει πολλές φορές στην καθημερινότητά μου κι άλλες τόσες τους έχω ονειρευτεί με τα μάτια της ψυχής μου. 
Το «Μια βόλτα στον Παράδεισο» είναι ένα βιβλίο εμπνευσμένο από την ίδια τη ζωή, γι’ αυτή γράφτηκε και γι’ αυτή μιλάει, για τις λυπητερές μα και για τις χαρούμενες στιγμές της.
 
Με πρωταγωνίστρια τη μαγευτική Σαντορίνη, οι ανθρώπινες ψυχές ήταν ο καμβάς μου και οι μεταξύ τους σχέσεις τα πινέλα μου. Το άσπρο – μπλε του νησιού χρωμάτισε την ιστορία, ο ήλιος προσέφερε φως και ζεστασιά, ενώ η μουσική πλημμύρισε τις σελίδες του μετατρέποντάς το σε ένα ανθρώπινο δημιούργημα που απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 18:01