search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:39
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 7-5-2015

07.05.2015 05:33
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 7-5-2015 - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

 

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τι φέρνει ο ενιαίος ΦΠΑ

Η εφημερίδα γράφει ότι: «θα ακριβύνουν: σίγουρα οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, λόγω του ντόμινο που θα δημιουργηθεί. Λογαριασμοί ηλεκτρικού, νερού, φυσικού αερίου. Εισιτήρια συγκοινωνιών, κινηματογράφων και θεάτρων και κόμιστρα ταξί. Επισκευές από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ξυλουργούς. Ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις».

 

ΕΘΝΟΣ: Πρώτη φορά αισιοδοξία

Η εφημερίδα σημειώνει: «παράθυρο αισιοδοξίας προοπτικής για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τον στόχο της συμφωνίας ανοίγει μετά την κοινή δήλωση χθες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μιλήσαμε με τον «γέροντα του βουνού» για τα επερχόμενα

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «συναντήσαμε και μιλήσαμε με τον πνευματικό άνθρωπο, μία καλογερική μορφή, που εμπνέει και συντονίζει ένα καινοφανές για τα ελληνικά (και ίσως τα παγκόσμια) δεδομένα «ρεύμα»».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρώτη φορά σκληρά μέτρα από… Αριστερά

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αύξηση ΦΠΑ σε τρόφιμα, λογαριασμούς. Μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις. Μισθοί, συμβάσεις με ευρωπαϊκό… μοντέλο. Από τις κόκκινες γραμμές στο κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα- Γιούνκερ».

 

ΕΣΤΙΑ: Ολέθριο λάθος ήταν οι εκλογές

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τώρα, μετά την εμπειρία του πρώτο τριμήνου και ενώ η χώρα έχει οδηγηθεί στα πρόθυρα της καταστροφής, θα είχε ενδιαφέρον να ξαναερωτηθούν οι πολίτες, αν ήταν καλό ή κακό το ότι διαλύθηκε η προηγούμενη Βουλή και έγιναν οι πρόωρες εκλογές».

 

Η ΑΥΓΗ: Πρόκριμα για ρευστότητα σκαλί για συμφωνία διεξόδου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «τις πολιτικές προϋποθέσεις για την άρση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που έχει επιβληθεί στην ελληνική οικονομία και, ακολούθως, την πρόοδο της διαπραγμάτευσης για τη μεγάλη συμφωνία του Ιουνίου έθεσε η κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ, καθώς με αυτήν τέμνονται αρκετές από τις διαφορές και τις διαφωνίες μεταξύ Ελλάδος και δανειστών.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Λευκά κολάρα στο σκαμνί

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε δίκη ζητά η εισαγγελέας να παραπεμφθούν τρανταχτά επιχειρηματικά ονόματα (Κοντομηνάς, Ρέστης, Λαυρεντιάδης, Μπακατσέλος κ.α.) για το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, επί των ημερών του Άγγελου Φιλλιπίδη».

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στο τραπέζι και οι «κόκκινες γραμμές

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «φως στο τούνελ της διαπραγμάτευσης διαφαίνεται μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς στο τραπέζι βρίσκονται πλέον και θέματα που έως τώρα η Αθήνα εμφάνιζε ως «κόκκινες γραμμές».

 

Ο ΛΟΓΟΣ: Οιωνός συμφωνίας η δήλωση Τσίπρα- Γιούνκερ

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπήρξε μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία που οι δύο άνδρες είχαν χθες το απόγευμα».

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οι μάσκες έπεσαν – Ο λαός σε ετοιμότητα!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στην κοινή ανακοίνωση Τσίπρα- Γιούνκερ οι εργαζόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά τους δικαιώματα και ιδιαίτερα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

 

ΤΑ ΝΕΑ: Τα παρασκήνια της συμφωνίας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μόλις μία ημέρα μετά τις κυβερνητικές διαρροές περί αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, Αλέξης Τσίπρας και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με κοινή τους δήλωση άνοιξαν τον δρόμο για μία συμφωνία, παρ’ ότι αρκετές διαφορές παραμένουν».

 

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Hot line Αλέξη με Άνγκελα-Κριστίν

Η εφημερίδα γράφει ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα δεν θα ξεμείνει από ρευστότητα και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως η κυβέρνησή του θα προτείνει ένα ρεαλιστικό και ικανοποιητικό για τους δανειστές «πρόγραμμα ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας»».

 

KONTRA NEWS: Υποχωρούν οι τοκογλύφοι πάμε σε έντιμο συμβιβασμό στις 11 Μαΐου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η αποφασιστική στάση του Αλέξη Τσίπρα ανάγκασε την ηγεσία των Βρυξελλών σε άτακτη υποχώρηση, επιδιώκοντας τώρα μια συμφωνία με την Ελλάδα. Η κοινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποτυπώνει την πρόοδο των συνομιλιών».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Βήμα για συμφωνία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κοινή δήλωση Αλ. Τσίπρα με Ζ.Κ.Γιούνκερ για μεταρρυθμίσεις. «Κλειδί» στην κυβερνητική στροφή το μήνυμα ΕΚΤ στον Γ. Δραγασάκη. Προσδοκίες, τώρα, για πρόοδο στο Eurogroup της Δευτέρας».

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μέτρα 14 δισ. ευρώ θα φέρει η συμφωνία

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «φορολογικό πακέτο «φωτιά» για τους φορολογουμένους φέρνει η επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές. Ειδικότερα, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, βρίσκεται «λίστα» νέων μέτρων και περικοπές δαπανών».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36