search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:48
MENU CLOSE

Πιροσκί με γέμιση ζαμπόν και τυρί

17.06.2015 10:00
piroski_me_gemisi_zampon_kai_tyri.jpg

Διόλου διαιτητικά, είναι αλήθεια, αλλά τα πιροσκί τα αγαπάμε για την αφράτη και πλούσια γεύση τους, καθώς και για τη δυνατότητα που μας δίνουν να τα γεμίσουμε με ότι τραβάει η όρεξή μας.

 

Διόλου διαιτητικά, είναι αλήθεια, αλλά τα πιροσκί τα αγαπάμε για την αφράτη και πλούσια γεύση τους, καθώς και για τη δυνατότητα που μας δίνουν να τα γεμίσουμε με ότι τραβάει η όρεξή μας.

 

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 αυγό

2 κ.γ. ζάχαρη

160 ml γάλα χλιαρό

1 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

15 φέτες ζαμπόν

15 φέτες τυρί του τοστ

Λάδι για τηγάνισμα

 

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά.

Ζυμώνουμε μέχρι να αφρατέψει και να μαλακώσει η ζύμη.

Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα στην παλάμη μας.

Γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν που έχουμε κόψει στη μέση ή ολόκληρα (ανάλογα με το πόσο γέμιση θέλουμε)

Κλείνουμε καλά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και είναι έτοιμα .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:48