search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:04
MENU CLOSE

Λαπαβίτσας: Να πάμε σε δραχμή και δελτίο στα τρόφιμα

17.06.2015 16:40
Λαπαβίτσας: Να πάμε σε δραχμή και δελτίο στα τρόφιμα - Media

Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

 

Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Jacobin ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι  η πιο συμφέρουσα επιλογή.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει το συντομότερο δυνατόν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και θα πρέπει να υποβάλει αμέσως σε ελέγχους τις τράπεζες. Είναι αυτονόητο. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε η ΕΕ στο θέμα της Κύπρου» και συνεχίζει:

«Τώρα, πόσο καιρό αυτοί οι έλεγχοι θα διαρκέσουν και τι μορφή θα πάρουν θα είναι ένα θέμα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Θα διαρκέσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Και κάποια μορφή των ελέγχων κεφαλαίου θα παραμείνει ασφαλώς, όπως θα έπρεπε. Αυτό θα δημιουργήσει μια σειρά από νομικά ζητήματα – θα χρειαστούμε έναν στρατό από δικηγόρους. Τα συμβόλαια σε ξένο νόμισμα θα είναι προβληματικά»,  σημειώνει ο κ. Λαπαβίτσας.

«Έχουμε τέσσερις μήνες. Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες θα μπορούμε να πάρουμε όλα τα είδη δράσης για να προετοιμαστούμε» τονίζει.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν αναφέρεται σε δελτίο απαντά:

«Ναι, μιλάμε για μια διαδικασία με δελτίο. Η Ελλάδα είναι στη μέση μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Υπάρχει ήδη δελτίο στη χώρα, μόνο που περνάει μέσα από το πορτοφόλι. Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δεν έχουν αρκετά χρήματα για να φάνε, υπάρχουν εκείνοι που στηρίζονται σε φυλλάδια και στα λεγόμενα κοινωνικά παντoπωλεία, με άλλα λόγια μέρη όπου τα τρόφιμα είναι διαθέσιμα σε χαμηλές τιμές. Ναι, αυτά είναι μηχανισμοί με δελτία, που υπάρχουν ήδη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε περίπτωση Grexit υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί κάθε βοήθεια.

«Το επόμενο δύσκολο και άβολο πράγμα είναι να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες αγορές και τον αντίκτυπο της εξόδου σε αυτές. Υπάρχουν τρία κλειδιά: ενέργεια, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πετρέλαιο, τρόφιμα και φάρμακα. Θα πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες δυνάμεις και να φτιάξουμε νέες συμμαχίες. Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν είναι χώρες που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Είναι κρίσιμες αυτές οι συμμαχίες. Και υπάρχει λόγος να περιμένουμε καλές απαντήσεις από αυτές τις δυνάμεις. Εάν φέρουν την Ελλάδα σε αυτό το μονοπάτι», καταλήγει ο κ.Λαπαβίτσας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:03