search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:59
MENU CLOSE

Α. Λοβέρδος: «Απαραίτητο πτυχίο φαρμακοποιού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»

25.01.2011 15:45
Α. Λοβέρδος: «Απαραίτητο πτυχίο φαρμακοποιού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος» - Media

«Για την ίδρυση φαρμακείου θα απαιτείται πτυχίο φαρμακοποιού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος» κατέστησε σαφές ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ τόνισε πως «τα σούπερ μάρκετ δε θα μπουν στο χώρο του φαρμάκου. Αν δεν ικανοποιεί και αυτό τότε κοροϊδευόμαστε»

«Για την ίδρυση φαρμακείου θα απαιτείται πτυχίο φαρμακοποιού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος» κατέστησε σαφές ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ τόνισε πως «τα σούπερ μάρκετ δε θα μπουν στο χώρο του φαρμάκου.»

«Αν δεν ικανοποιεί και αυτό τότε κοροϊδευόμαστε», είπε απευθυνόμενος στους φαρμακοποιούς ο υπουργός και σημείωσε πως: «Θα μπορούσα να έκανα επίταξη και να είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Δεν το κάνω όμως. Στέλνω μήνυμα καταλαγής. Θέλω να κάνουμε συζήτηση. Πρέπει να σεβαστούν το γεγονός ότι το «μενού» θα μπορούσε να είναι χειρότερο, αλλά δεν είναι. Ας το σεβαστούν λοιπόν.»

Κατά την γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής την Δευτέρα αποφασίστηκε το κλείσιμο των φαρμακείων για Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή ενώ από την 1η Φεβρουαρίου οι φαρμακοποιοί δεν θα χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους των ταμείων οι οποίοι δεν έχουν ξεκινήσει να αποπληρώνουν τα χρέη τους.

Ωστόσο, ήδη από τις 24 του μήνα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν βάλει λουκέτο στα φαρμακεία τους ενώ ακόμα κ όσοι εφημερεύουν δεν εκτελούν τις συνταγές των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε συνέλευση που πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο σύλλογος των φαρμακοποιών του Πειραιά αποφάσισε να συνεχιστούν οι 48ωρες απεργίες ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των άλλων φαρμακευτικών συλλόγων.

Το υπουργείο Υγείας έχει “επιστρατεύσει” τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά για την εξυπηρέτηση των χρονίως πασχόντων και των ανήμπορων οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:58