search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:59
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 09-07-2015

09.07.2015 05:14
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 15-07-2015 - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης:

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κρύος ιδρώτας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «τρία χρόνια κόλασης» (με βαρύ Μνημόνιο και δεσμεύσεις) η ελληνική πρόταση στο Eurogroup. . Ο πρωθυπουργός υπόσχεται εφαρμογή των μέτρων από την αρχή της εβδομάδας. Ξαφνικός θάνατος για τις συντάξεις! Τέλος οι πρόωρες (με αυστηρά πέναλντι). «Κούρεμα» σε κύριες και επικουρικές με αύξηση εισφορών».

ΕΘΝΟΣ: «Φόρμουλα με το ΔΝΤ… παρατηρητή»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τις τελικές προτάσεις παρουσιάζει σήμερα στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση για να εγκριθούν από τους θεσμούς. Το πρόγραμμα, τριετούς διάρκειας με νέο δάνειο, προβλέπει ριζική αναμόρφωση του δημοσίου τομέα, βαθιά μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και εξυγίανση του Ασφαλιστικού»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στο τραπέζι τριετές μνημόνιο-Βαριά μέτρα για φόρους-συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι δανειστές ζητούν ΦΠΑ 23% για λογαριασμούς ηλεκτρικού, εστίαση, ξενοδοχεία και κατάργηση μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου. Αναδρομικές περικοπές 8% έως 15% στις επικουρικές συντάξεις και πιθανή μείωση στις κύριες συντάξεις».

ΕΣΤΙΑ: «Η θύρα εξόδου από την Ευρωζώνη»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η «Εστία» έχει εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Προ τριετίας, στο μεσοδιάστημα μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου, δημοσιεύσαμε (25.5.2012) κύριο άρθρο με τίτλο «Η θύρα εξόδου από την Ευρωζώνη», όπου επισημαίναμε ότι «οι Ευρωπαίοι την δείχνουν, αλλά εμείς εθελοτυφλούμε» ».

Η ΑΥΓΗ: «Υπέρτατος νόμος το δίκαιο των ανθρώπων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «με τον μύθο της τραγωδίας «Αντιγόνης» απάντησε ο πρωθυπουργός στις αξιώσεις της συντηρητικής πτέρυγας του Ευρωκοινοβουλίου, που εν πολλοίς εκπορεύτηκαν από τους Γερμανούς ομοϊδεάτες του κ. Σόιμπλε, για πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών εκ μέρους της Ελλάδας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ενδείξεις συμφωνίας με βαρύ τίμημα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ένα νέο τριετές πρόγραμμα άνω των 55 δισ. ευρώ αποτελεί το επίσημο αίτημα της Αθήνας προς τον ESM. Αναπόφευκτα ανοίγει και το θέμα της διαχείρισης του χρέους, με τον κ. Γ. Ντάισελμπλουμ να ζητά ήδη λεπτομέρειες από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ο κ. Τσίπρας προ των ευθυνών του»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «προ των ευθυνών του τίθεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης σήμερα θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες η ελληνική πρόταση, από το περιεχόμενο της οποίας θα κριθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Είτε με νέο μνημόνιο είτε με χρεοκοπία θα την πληρώσει ο λαός!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα τίθεται συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια: Νέο πιο σκληρό μνημόνιο ή κρατική χρεοκοπία, που και στις δύο περιπτώσεις πάλι ο ίδιος ο λαός θα χρεοκοπήσει, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο ή τμήματά του θα τη βγάλουν καθαρή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Νωρίτερα η συμφωνία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε αγώνα δρόμου για την επίσπευση της συμφωνίας –που θα διασφαλίσει τη χώρα από τον κίνδυνο Grexit και θα δημιουργήσει συνθήκες ανοίγματος των τραπεζών μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα –έχει αποδυθεί η κυβέρνηση, με τη βοήθεια γάλλων ειδικών».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Ποτέ την Κυριακή»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι ενδείξεις συμφωνίας μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι πολλές, αφού αυτή την φορά η ελληνική κυβέρνηση δεν επέστρεψε το αυστηρό τελεσίγραφο που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες της απηύθυναν διά στόματος του Ντόναλντ Τουσκ για «συμφωνία έως την Κυριακή ή χρεοκοπία» , αλλά δεσμεύτηκε να καταθέσει τις προτάσεις της και να τρέξει τη διαδικασία».

KONTRA NEWS: «Αμερικανικό τελεσίγραφο στους τοκογλύφους»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με τελεσίγραφο που απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στους Ευρωπαίους ηγέτες προφανώς κατόπιν εντολής του προέδρου Ομπάμα, ζητάει άμεση και βιώσιμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα, που να περιλαμβάνει και το κούρεμα του δημοσίου χρέους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το τρίτο Μνημόνιο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα κατέθεσε χθες στον ESM αίτημα για νέο τριετές δάνειο άνω των 51 δισ. ευρώ. Στο αυριανό Eurogroup θα κριθούν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Η Αθήνα δεσμεύεται για εφαρμογή μέτρων από την επόμενη εβδομάδα. Έρχονται ανατροπές σε φόρους και συντάξεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μέτρα- φωτιά 12 δισ. ευρώ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μεταξύ 10 και 12 δισ. ευρώ κινείται το κόστος των μέτρων που ενσωματώνει το ελληνικό πακέτο που υποβάλλεται στους εταίρους και συνοδεύει την αίτηση παροχής νέας χρηματοδότησης, το ύψος της οποίας ίσως υπερβεί κατά 50 δισ. ευρώ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:58