search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:54
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 13-07-2015

13.07.2015 05:22
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 13-07-2015 - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας.

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Η Ελλάς στο Άουσβιτς”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ο Τσίπρας ήταν σκιά του εαυτού του χθες στη Σύνοδο Κορυφής. Σε τίποτε δεν θύμιζε τον …χαλαρό Αλέξη των πρώτων ημερών, με τα χαμόγελα και τον δυναμισμό. Όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η ανταρσία που σημειώνεται στο κόμμα του, οι πιέσεις των δανειστών αλλά και οι πληροφορίες ότι βίωσε “εικονικό πνευματικό πνιγμό” κατά τη συνάντησή του με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διακοπή της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης (τουλάχιστον σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται ο συντάκτης του βρετανικού “Guardian” Ιαν Τρέινορ), τον έκαναν κατηφή και βαρύθυμο!”.

ΕΘΝΟΣ: “Ευρω-θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε κορυφαίο ευρω-θρίλερ, όπου η ελληνική κυβέρνηση έδινε μάχη να κρατηθεί με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους στον πυρήνα της Ευρωζώνης, με τη διαβεβαίωση ότι από την “επομένη” ξεκινά βροχή νομοσχεδίων με μεταρρυθμίσεις στη Βουλή, εξελίχθηκε η Σύνοδος Κορυφής, οι ηγέτες της οποίας παρέμειναν στο ίδιο τραπέζι ενώ άλλαζε η μέρα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Προ των πυλών μνημόνιο “τέρας”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “το θρίλερ για τη διάσωση της Ελλάδας συνεχίστηκε χθες στις Βρυξέλλες, τόσο στη συνεδρίαση του Eurogroup όσο και στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών που ακολούθησε. Σ΄αυτή τη δραματική στιγμή για τη χώρα, ο πρωθυπουργός έχει πλέον εγκλωβιστεί απολύτως εξαιτίας της ακατανόητης στρατηγικής που ακολούθησε τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να έχει να επιλέξει μεταξύ του Grexit και των επώδυνων για τον ίδιο και τη χώρα υποχωρήσεων”.

ΕΣΤΙΑ: “Τελεσίγραφο με δρακόντεια μέτρα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “εκεί που είχαν φθάσει τα πράγματα, κάθε συμφωνία θα ήταν ευπρόσδεκτη. Διότι, απλούστατα η μη συμφωνία θα εσήμαινε την απόλυτη καταστροφή. Η “Εστία”, τρεις ημέρες πριν από το μοιραίο δημοψήφισμα είχε προβλέψει επακριβώς αυτό που θα συνέβαινε. Γράφαμε ότι η Κυβέρνησις Τσίπρα “τελικά θα αναγκασθεί να καταφύγει στους δανειστές, όχι πλέον ως διαπραγματευτής, αλλά ως γονυπετής επαίτης που θα ικετεύει για βοήθεια προκειμένου να αποφευχθεί η καθολική καταστροφή”. Και αυτό ακριβώς συνέβη”.

Η ΑΥΓΗ: “Η Γερμανία ξαναδιαλύει την Ευρώπη”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “πραξικόπημα” και “χτύπημα” στην ευρωπαϊκή ιδέα χαρακτηρίζουν πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες και μέσα ενημέρωσης τη στάση του Βερολίνου (Σόιμπλε-Μέρκελ) στις διήμερες διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών για μια νέα συμφωνία της Ελλάδας, με τους δανειστές”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Προσταγή του Βολφγκανγκ Σόϊμπλε: “Βυθίσατε τη χώρα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ένα μαύρο κεφάλαιο στην Ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου έγραψαν χθες στις Βρυξέλλες οι 18 Ευρωπαίοι ηγέτες. Κυριάρχησε η εκδικητική πολιτική Σόιμπλε απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Απαιτούν τη νομοθέτηση ενός δυσβάσταχτου πακέτου μέτρων μέσα στα επόμενα 24ωρα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ιστορική Σύνοδος για παραμονή στο ευρώ”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων αναμένεται να εισέλθει τα επόμενα εικοσιτετράωρα η πολιτική σκηνή, παρότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κρατούσε μέχρι χθες κλειστά τα χαρτιά του, καθώς βασικό πρόταγμα ήταν η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Αντιλαϊκές εξελίξεις με φόντο κόντρες ιμπεριαλιστικών συμφερόντων”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “με φόντο τις οξυμένες αντιθέσεις ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη δρομολογούνται αντιλαϊκές εξελίξεις. Το σχέδιο του Γιούρογκρουπ, που κατατέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, περιλάμβανε μπαράζ νέων αντιλαϊκών μέτρων που θα πρέπει να υλοποιηθούν ταχύτατα! Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ολοκάθαρα ότι εντός του δρόμου της ΕΕ και του κεφαλαίου ο λαός θα βρίσκεται αντιμέτωπος με αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Γόρδιος δεσμός”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι σε συνθήκες απόλυτης καχυποψίας διαπραγματεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τους ομολόγους του στην ευρωζώνη, συναντώντας την άρνηση της Ανγκελα Μέρκελ και των δορυφόρων του Βερολίνου να δοθεί ρευστότητα πριν ψηφίσει η ελληνική Βουλή.

Kontranews: “Γερμανικά βασανιστήρια αλά Μέρλιν στον Αλέξη”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε βασανιστήρια σαν και αυτά που εφάρμοζαν οι ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν υπέβαλλαν από το μεσημέρι μέχρι αργά τη νύχτα οι Γερμανοί τον Αλέξη Τσίπρα. Με…εικονικές εκτελέσεις, εκβιασμούς και απειλές επιχείρησαν να κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού για να τον υποδουλώσουν, να αρπάξουν τις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες και να επιβάλουν το νέο Ράιχ σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Νύχτα αγωνίας στις Βρυξέλλες”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η δυσκολότερη διαπραγμάτευση των τελευταίων δεκαετιών, που θα κρίνει την παραμονή ή όχι της χώρας μας στο ευρώ, ξεκίνησε χθες στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, με τους εταίρους να πιέζουν την κυβέρνηση για άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15