search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:35
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 28-08-2015

28.08.2015 05:36
Είστε βραδινός τύπος; Πόσο κινδυνεύετε από διαβήτη - Media

Διαβάστε τι γράφει ο πολιτικός και οικονομικός Τύπος της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2015

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα πρώτα δάκρυα από το μνημόνιο 3

Η εφημερίδα γράφει ότι: ο νέος κύκλος των περικοπών στις συντάξεις (6% στις επικουρικές, συν 2% στις κύριες) αρχίζει από σήμερα, αφού τίθεται σε εφαρμογή η αυξημένη παρακράτηση (6% υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τις κύριες (από 4% που ήταν έως σήμερα), ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζεται πρώτη φορά αντίστοιχο ποσοστό παρακράτησης (6%) καις τις επικουρικές συντάξεις».

ΕΘΝΟΣ: Ντιμπέιτ διαρκείας από τους δύο αρχηγούς

Η εφημερίδα σημειώνει: «σε ντιμπέιτ διαρκείας φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η προεκλογική αντιπαράθεση των δύο βασικών μονομάχων, του Αλ. Τσίπρα και του Β. Μεϊμαράκη, καθώς και από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το… σκληρό ροκ, μέχρι και την ημέρα της κάλπης στις 20 Σεπτεμβρίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρόγραμμα – σωσίβιο μετά το «ναυάγιο» του Τσίπρα

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης θέτει ως προτεραιότητα την επιστροφή στην ανάπτυξη μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τη σταδιακή αποκατάσταση αδικιών. Στην ατζέντα που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ θα περιλαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, ενώ αναζητείται λύση για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια, ΙΕΚ, ιδιωτικά σχολεία».

ΕΣΤΙΑ: Κρίσιμος ο ρόλος της υπηρεσιακής

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μπορεί ο βίος της υπηρεσιακής Κυβερνήσεως να είναι βραχύς, μόλις 25 ημέρες, ωστόσο μέσα στο πυκνό αυτό διάστημα καλείται να διατηρήσει την σταθερότητα της οικονομίας και την εύρυθμη τάξη, καλλιεργώντας το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση.”

Η ΑΥΓΗ: Μόνο μπροστά

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σήμερα ξεκινά η μεγάλη εκλογική μάχη. Ο ελληνικός λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για το παρόν και το μέλλον. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Και δεν θα γυρίσει. Θα πάει μόνο μπροστά».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Πρώτο κόμμα οι αναποφάσιστοι

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη των εκλογών –καθώς δεν τις ήθελε- και σε στάση αναμονής είναι το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ProRata. Οι αναποφάσιστοι είναι το πρώτο «κόμμα», ενώ εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αποσυσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «πρόβλημα αποσυσπείρωσης αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, αναλύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων που φθάνουν στην Κουμουνδούρου»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με δυνατό ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ελπιδοφόρα πρόταση, που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στο μνημόνιο και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός, στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας».

ΤΑ ΝΕΑ: Προβοκάτσια στο Προεδρικό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ευθεία επίθεση –με προεκλογική στόχευση- στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την παράδοση της τρίτης διερευνητικής εντολής: κατηγόρησε τον Προκόπη Παυλόπουλο για παραβίαση του Συντάγματος, επιμένοντας να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη στιγμή που ήταν δεδομένη η άρνηση των μισών να μετάσχουν».

KONTRA NEWS: Αποκάλυψη-Έριξαν την κυβέρνηση λίγο πριν ασκηθούν διώξεις για τη λίστα Λαγκάρντ

Η εφημερίδα γράφει ότι «το σύστημα της διαπλοκής με όχημα τους αποστάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, έριξε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παραμονές κρίσιμων αποφάσεων η υλοποίηση των οποίων θα προκαλούσε ριζικές αλλαγές στη δημόσια ζωή».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Έφυγαν» 40 δισ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μόνο τον Ιούλιο έγιναν αναλήψεις 1,4 δισ. από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Στα 47,8 δισ. από 55,2 δισ. ευρώ το υπόλοιπο των προθεσμιακών καταθέσεων. Μειώθηκε κατά 1,5% η τραπεζική χρηματοδότηση».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κυβέρνηση 4ετίας «ψηφίζει» η αγορά

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το βλέμμα στην κάλπη έχουν στραμμένο από χθες όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας προσβλέποντας ότι στις 20 Σεπτεμβρίου θα αναδειχθεί ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα απολαύει της απαραίτητης στήριξης, ώστε να προωθήσει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28