search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:10
MENU CLOSE

Ο Παναγιώτης Ρήγας νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Τα 8 + 3 νέα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

11.10.2015 20:23
Ο Παναγιώτης Ρήγας νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - Τα 8 + 3 νέα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας - Media
 
Ο Παναγιώτης Ρήγας είναι ο νέος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν ο μόνος υποψήφιος και εκλέχτηκε με 149 ψήφους έναντι 41 λευκών και 2 άκυρων. 

 

Ο Παναγιώτης Ρήγας είναι ο νέος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν ο μόνος υποψήφιος και εκλέχτηκε με 149 ψήφους έναντι 41 λευκών και 2 άκυρων. Οι διαδικασίες για την ανάδειξη του Γραμματέα (ύστερα από την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη) και της νέας Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, κλείνοντας τη διήμερη συνεδρίαση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής μετά τις εκλογές. Ο Παναγιώτης Ρήγας (προέρχεται από την τάση “Πλατφόρμα 2010” του Γιάννη Μπαλάφα) είναι αυτός που θα έχει την ευθύνη της ανασυγκρότησης του κόμματος στην μεταβατική πορεία προς το συνέδριο, το οποίο σχεδιάζεται για τα τέλη Φεβρουαρίου.

 Η Πολιτική Γραμματεία η οποία μέχρι πρότινος ήταν 13μελής, διευρύνθηκε κατά 4 μέλη και στο εξής θα είναι 17μελής, ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν  και 3 κυβερνητικά στελέχη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. Αρχικώς είχε προταθεί από τον Αλέξη Τσίπρα να μετέχει και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αλλά τελικώς ο ίδιος αρνήθηκε επικαλούμενος τις αυξημένες υποχρεώσεις του υπουργείου.

Στην Πολιτική Γραμματεία εκλέχθηκαν οι: Χάρης Γολέμης 60 ψήφοι, Αντώνης Κοτσακάς 59 ψήφοι, Νίκος Σκορίνης 51 ψήφοι, Πέτρος Καραγιώργος 50 ψήφοι, Νίκος Παυλίδης 40 ψήφοι, Μανώλης Σαρρής 40 ψήφοι, Μαρίκα Φραγκάκη 36, Μιχάλης Υδραίος 34 ψήφοι. Τα παραπάνω 8 μέλη συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων,  τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας (Καλύβης, Παπαδόγιαννη, Λεωτσάκος, Νταβανέλλος) και του Ρούντι Ρινάλντι.

Παραμένουν από την προηγούμενη σύνθεση οι Ράνια Σβίγκου, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιάννης Μπουρνούς και Πάνος Λάμπρου, ενώ αποχώρησε από το όργανο ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:09