23/01/2019 02:23:54

Καλώς τον και ας άργησε... (ο Τσίπρας)

 

Η αποπομπή - παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από την βουλευτική έδρα εκπέμπει τρία μηνύματα.

1) Οι εύκολες υποσχέσεις που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά (κυρίως πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου) πληρώνονται τώρα που είναι στην κυβέρνηση. Οι εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι μετρημένες. Άλλο αριστερή αντιπολίτευση και άλλο κυβερνώσα αριστερά και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και μνημονίων.

Αν δεν το γνωρίζεις αυτό, ρίχνεις νερό στην πολιτική αναξιοπιστία.

2) Η άμεση παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του Σακελλαρίδη είναι μια πράξη πολιτικού ήθους. Δεν ακολούθησε την τακτική πολλών βουλευτών που ενώ διαφωνούσαν ριζικά με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού, κράτησαν τις έδρες τους, πήγαν στην Λαϊκή ενότητα, ή κράτησαν τις έδρες (και τον μισθό τους) στην Ευρωβουλή.

3) Έστω και αν άργησε Αλέξης Τσίπρας πήρε μια πρωτοβουλία να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή (ο οποίος υπήρξε δική του προσωπική επιλογή και για την Δημαρχία της Αθήνας και για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου) στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί στήριξη βασικών πολιτικών επιλογών με εισαγωγικά και παρενθέσεις.

Είναι ένα δείγμα πολιτικής δυναμικής.

Μακάρι να το εφαρμόσει και για την απόδοση των υπουργών σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη.

Δεν έχει πολύ καιρό....

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.