search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:08
MENU CLOSE

Καλώς τον και ας άργησε… (ο Τσίπρας)

19.11.2015 10:18

Η αποπομπή – παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από την βουλευτική έδρα εκπέμπει τρία μηνύματα.

 

Η αποπομπή – παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από την βουλευτική έδρα εκπέμπει τρία μηνύματα.

1) Οι εύκολες υποσχέσεις που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά (κυρίως πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου) πληρώνονται τώρα που είναι στην κυβέρνηση. Οι εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι μετρημένες. Άλλο αριστερή αντιπολίτευση και άλλο κυβερνώσα αριστερά και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και μνημονίων.

Αν δεν το γνωρίζεις αυτό, ρίχνεις νερό στην πολιτική αναξιοπιστία.

2) Η άμεση παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του Σακελλαρίδη είναι μια πράξη πολιτικού ήθους. Δεν ακολούθησε την τακτική πολλών βουλευτών που ενώ διαφωνούσαν ριζικά με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού, κράτησαν τις έδρες τους, πήγαν στην Λαϊκή ενότητα, ή κράτησαν τις έδρες (και τον μισθό τους) στην Ευρωβουλή.

3) Έστω και αν άργησε Αλέξης Τσίπρας πήρε μια πρωτοβουλία να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή (ο οποίος υπήρξε δική του προσωπική επιλογή και για την Δημαρχία της Αθήνας και για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου) στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί στήριξη βασικών πολιτικών επιλογών με εισαγωγικά και παρενθέσεις.

Είναι ένα δείγμα πολιτικής δυναμικής.

Μακάρι να το εφαρμόσει και για την απόδοση των υπουργών σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη.

Δεν έχει πολύ καιρό….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07