search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:04
MENU CLOSE

Αλεξιάδης: Δικαιότερο ΦΠΑ στα νησιά λόγω προσφυγικού εξετάζει η κυβέρνηση

08.01.2016 13:01
Αλεξιάδης: Δικαιότερο ΦΠΑ στα νησιά λόγω προσφυγικού εξετάζει η κυβέρνηση - Media

Την περίπτωση διατήρησης και την ερχόμενη χρονιά του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου που δοκιμάζονται έντονα από τις προσφυγικές ροές μελετά το υπουργείο Οικονομικών

 

Την περίπτωση διατήρησης και την ερχόμενη χρονιά του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου που δοκιμάζονται έντονα από τις προσφυγικές ροές μελετά το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει με τον ΦΠΑ στα νησιά, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά την περίπτωση εξαίρεσης των περιοχών αυτών από τη δεύτερη ομάδα νησιών που θα ενταχθεί τον Ιούνιο σε καθεστώς υψηλού ΦΠΑ, όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές λέγοντας αρχικά πως «με το μεγάλο θέμα που θέτετε για το ΦΠΑ και την αναγκαστική επέκταση του τον Ιούνιο του 2016 στην νέα κατηγορία νησιών – γιατί έχουμε δεσμευθεί σε τρεις κατηγορίες να πάμε – εκεί πραγματικά αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο πρόβλημα».

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης άφησε «ανοιχτό παράθυρο» εξαίρεσης ομάδας νησιών λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν αυτή την στιγμή τα νησιά που είναι στην ακριτική Ελλάδα, τα νησιά που αντιμετωπίζουν ένα τρομερό οικονομικό, αλλά κυρίως κοινωνικό πρόβλημα και τα οποία για άλλη μια φορά αποδεικνύουν και την ανθρωπιά τους και την αλληλεγγύη των κατοίκων τους, να πάμε και να τα επιβαρύνουμε φορολογικά περισσότερο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «πολύ σωστά οι επιχειρήσεις από όλες τις νησιωτικές περιοχές λένε: “βγείτε έγκαιρα και πείτε τι έχετε να κάνετε διότι πρέπει να κάνουμε συμφωνίες και δεν μπορούμε να κάνουμε συμφωνίες όταν υπάρχει αυτή η ασάφεια σε ό,τι αφορά το θέμα του ποια νησιά θα είναι στη δεύτερη ομάδα, που αφορά τον Ιούνιο του 2016”».

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση μελετά την επιβολή ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα του εξωτερικού που ανήκουν σε Έλληνες φορολογούμενους, κάνοντας λόγο για «αδικίες». Όπως είπε «ένα ακίνητο που καλύπτει βασική ανάγκη μιας οικογένειας, κατασκευής του 1970 και εμπορικής αξίας τώρα 30 χιλιάδων ευρώ πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Ένα ακίνητο 3 εκατ. ευρώ ενός Έλληνα φορολογούμενου που κάνει δήλωση εδώ, αλλά το έχει στο εξωτερικό, δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ συμβολικά ούτε 1 ευρώ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε πως «αυτές είναι αδικίες, τις οποίες έχουμε εντοπίσει και στις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα φέρουμε θα τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:04