search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:28
MENU CLOSE

Άμπου Ντάμπι: Μια απομίμηση της Σαντορίνης στην άκρη της ερήμου (Photos/Video)

21.05.2024 19:35
abu dabi santorini

Εκ πρώτης όψεως κάποιος θα μπορούσε να μπερδέψει αυτό που βλέπει με το νησί της Σαντορίνης. Λευκά καμπυλωτά κτίσματα, γαλάζια κρυστάλλινα νερά.

Ωστόσο, ο ζεστός αέρας και οι πινακίδες στα αραβικά μαρτυρούν την πραγματική τοποθεσία του θέρετρου: το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat άνοιξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και απέχει μία ώρα οδικώς από το κέντρο της πρωτεύουσας. Το concept είναι εξ ολοκλήρου εμπνευσμένο από το φημισμένο ελληνικό νησί.

Μέσα και έξω, είναι ένας κόσμος λευκού, μπεζ και μπλε, που χαρακτηρίζεται από τοξωτούς διαδρόμους και πόρτες. Τα εξατομικευμένα έργα τέχνης, η ατμοσφαιρική μουσική συνθέτουν μια μεσογειακή φαντασίωση.

Ωστόσο, πέρα ​​από την περίπλοκη διακόσμηση, για τον Ρασίντ Μπάκας, τον γενικό διευθυντή του θερέτρου, είναι η φυσική ομορφιά του Άμπου Ντάμπι που συνδέει πραγματικά και τις δύο τοποθεσίες.

«Βλέπεις το χρώμα της θάλασσας δίπλα μας και τότε το concept πραγματικά συνδυάζεται», λέει ο Μπάκας. «Η ιδέα της Σαντορίνης ταιριάζει πραγματικά σε αυτήν την τοποθεσία, και αυτό είναι που κάνει αυτό το σχέδιο άψογο».

Αν και τα αντίγραφα συνήθως δεν διατίθενται ως πολυτελής εμπειρία, η Anantara Santorini θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το δωμάτιο με τη χαμηλότερη τιμή κοστίζει περίπου $800 ανά διανυκτέρευση.

Εάν η τιμή δεν είναι πλεονέκτημα, γιατί ένας ταξιδιώτης να προτιμήσει να επισκεφτεί το ξενοδοχείο στο Άμπου Ντάμπι και να μην πετάξει στην Ελλάδα;

«Είναι μοναδικό», λέει ο Μπάκας.

«Αυτό σου δίνει αυτή την οικειότητα, σου δίνει αυτή την ιδιωτικότητα. Είναι ένα καταφύγιο – που στην πραγματικότητα μπορεί να μην το έχετε στη Σαντορίνη γιατί ειδικά το καλοκαίρι, παντού είναι γεμάτο, παντού υπάρχει πολύς κόσμος».

Το ξενοδοχείο χωρίζεται σε 22 δωμάτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν το πολύ 44 άτομα τη φορά. Όλα τα δωμάτια οδηγούν σε έναν κοινόχρηστο χώρο που μοιάζει με σαλόνι, δίνοντας σκόπιμα μια πολύ σπιτική ατμόσφαιρα, ενώ ενθαρρύνει τους επισκέπτες να περπατήσουν στην εγκατάσταση.

«Το στοιχείο της έκπληξης βρίσκεται μέσα στο ίδιο το ξενοδοχείο και από τη στιγμή που περπατάς, ανακαλύπτεις συνέχεια μερικές ωραίες γωνιές και χώρους», λέει ο Μπάκας.

Το Anantara Santorini προσφέρει μια σειρά από εμπειρίες, όπως lounge πούρων, κινηματογράφο, σπα και συνεδρίες γιόγκα δίπλα στην πισίνα ή την παραλία. Ωστόσο, περισσότερο από ψυχαγωγία, η ελπίδα είναι ότι οι επισκέπτες μπορούν απλά να απολαύσουν την ηρεμία.

«Μερικές φορές, οι άνθρωποι θέλουν απλώς να μείνουν μόνοι, δεν θέλουν να τους ζητείται να κάνουν δραστηριότητες συνέχεια, και αυτή είναι η ισορροπία που προσφέρουμε», εξηγεί ο διευθυντής.

Ένας ακόμη παράγοντας συμβάλλει στην ησυχία της εγκατάστασης: αφού μια ηλικιακή ομάδα αποκλείται από τις εγκαταστάσεις: τα παιδιά. Το ελάχιστο όριο ηλικίας για check-in είναι τα 18, ακόμη και αν συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες.

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος για παρέμβαση του Ισραήλ στο Associated Press: «Ανησυχητικό περιστατικό»

Για χρήση πυρηνικών προετοιμάζεται η Ρωσία ως «απάντηση σε δυτικές προκλήσεις» – Με υπερηχητικούς Iskander και Kh-47 η πρώτη φάση των ασκήσεων

Αλβανία: Επεισόδια και μολότοφ έξω από το δημαρχείο Τιράνων – Ζητούν την παραίτηση του δημάρχου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:27