search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:39
MENU CLOSE

Ο Πούτιν… πατάει το κουμπί και η Ρωσία προετοιμάζεται για χρήση πυρηνικών – Με υπερηχητικούς Iskander και Kh-47 η πρώτη φάση των ασκήσεων (Photos/Video)

21.05.2024 18:44
russia-pirinika-12

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν την πρώτη φάση των στρατιωτικών ασκήσεων «που περιλαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων» στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή νωρίτερα αυτόν τον μήνα για την διεξαγωγή των ασκήσεων.

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι στην πρώτη φάση των ασκήσεων περιλαμβάνονται πύραυλοι Iskander και Kinzhal.

Οι ασκήσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση της ετοιμότητας των μονάδων και του εξοπλισμού για «την πολεμική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων για την απάντηση και την άνευ όρων διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας του ρωσικού κράτους ως απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές μεμονωμένων δυτικών αξιωματούχων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Σημειώνεται πως το Kinzhal, ή Kh-47, αποτελεί παράδειγμα του εκσυγχρονισμένου πυραυλικού οπλοστασίου της Ρωσίας, καθώς η υπερηχητική του ταχύτητα καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αναχαίτιση.

Έχει βεληνεκές περίπου 2.000 χιλιομέτρων, που σημαίνει πως μπορεί να εκτοξευτεί πολύ μακριά από το πεδίο της μάχης. Ταξιδεύει με περίπου 10 φορές την ταχύτητα του ήχου και προέρχεται από τον μικρότερου βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο Iskander, ο οποίος εκτοξεύεται από το έδαφος. Μεταφέρει μια κεφαλή σχεδόν 500 κιλών.

Διαβάστε επίσης:

Αλβανία: Επεισόδια και μολότοφ έξω από το δημαρχείο Τιράνων – Ζητούν την παραίτηση του δημάρχου

Ζελένσκι: Γιατί παραμένει πρόεδρος χωρίς εκλογές; – Ο στρατιωτικός νόμος, οι επικρίσεις και η απαγόρευση 11 κομμάτων

Διεθνές Δικαστήριο: «Δέχτηκα απειλές» για τις έρευνες κατά των Ισραηλινών, λέει ο εισαγγελέας Καρίμ Καν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:38