search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51
MENU CLOSE

Επιστρέφει το «παράλληλο πρόγραμμα» – Ξεκινά η συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή

05.02.2016 18:03
Επιστρέφει το «παράλληλο πρόγραμμα» – Ξεκινά η συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή - Media

Το «παράλληλο πρόγραμμα» βγάζει η κυβέρνηση από τον… καταψύκτη στον οποίο το είχε «τοποθετήσει» στα μέσα Δεκεμβρίου ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις των δανειστών

 

Το «παράλληλο πρόγραμμα» βγάζει η κυβέρνηση από τον… καταψύκτη στον οποίο το είχε «τοποθετήσει» στα μέσα Δεκεμβρίου ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις των δανειστών, και προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δις ευρώ, και το επαναφέρει στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι και την επόμενη Παρασκευή, 12 τρέχοντος στις 2 το μεσημέρι.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου με το «παράλληλο πρόγραμμα» που κατέθεσε η κυβέρνηση «πάγωσε» στα μέσα Δεκεμβρίου μετά από τις ενστάσεις και τις αντιδράσεις των Θεσμών ενώ η συζήτηση του στις αρμόδιες επιτροπές είχε ξεκινήσει με την αντιπολίτευση να «στήνει χαρακώματα» για πολλές διατάξεις και ρυθμίσεις του νομοθετήματος. Το κυβερνητικό στρατόπεδο τότε υποστήριξε ότι το νομοθέτημα δεν «φεύγει» από την Βουλή και θα ξαναμπεί στον προγραμματισμό του κοινοβουλίου αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. 

Υπό το βάρος των μεγάλων κινητοποιήσεων εναντίον της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, με τα τρακτέρ της αντίδρασης των αγροτών να φράζουν ήδη τις κεντρικές αρτηρίες της χώρας, και με τους εκπροσώπους των Θεσμών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να μοιράζουν «κόκκινες κάρτες» στους υπουργούς για μια σειρά από ζητήματα, μένει να αποδειχθεί, σύντομα μάλιστα, αν υπάρξει και νέο… μπλόκο από τους δανειστές με αφορμή το νομοσχέδιο με το, λεγόμενο, «παράλληλο πρόγραμμα».

Μπορεί όμως να σημαίνει ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την διαμόρφωση στην κοινωνία μιας εικόνας ότι υπάρχει και θετικό έργο – εκτός από τα προαπαιτούμενα μέτρα για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας με τους Θεσμούς και την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση – αλλά και να προσφέρει «ανάσα» στους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι κινούνται «χωρίς οξυγόνο». Οι απαντήσεις προσεχώς…   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51