search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:58
MENU CLOSE

Ντε Μεζιέρ: Δεν συνιστούν αθέμιτη επιβάρυνση οι πρόσφυγες για την Ελλάδα

05.03.2016 15:43
Ντε Μεζιέρ: Δεν συνιστούν αθέμιτη επιβάρυνση οι πρόσφυγες για την Ελλάδα - Media

Διευκολύνσεις για την Τουρκία στο ζήτημα του προσφυγικού ζητά ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Ντε Μεζιέρ, εκτιμώντας ότι οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν συνιστούν “αθέμιτη επιβάρυνση”.

 

Διευκολύνσεις για την Τουρκία στο ζήτημα του προσφυγικού ζητά ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, εκτιμώντας ότι οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν συνιστούν “αθέμιτη επιβάρυνση”.

Την αναγκαιότητα παραχωρήσεων προς την Άγκυρα ασπάζονται και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί, οι οποίοι προσβλέπουν σε συνεννόηση με την Τουρκία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής την προσεχή Δευτέρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, ο Τόμας ντε Μεζιέρ αναγνωρίζει μεν ότι η Ελλάδα “βρίσκεται σε μια δύσκολή κατάσταση”, εκφράζει την άποψη ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους και “έχουν έρθει τώρα περίπου 25.000 πρόσφυγες”.

Κάνοντας λόγο για την “αξιοπρόσεκτη” ανθρωπιστική προσφορά της Άγκυρας στο προσφυγικό, ο κ. ντε Μεζιέρ επισημαίνει ότι θα πρέπει η Ε.Ε. να παίρνει άμεσα πρόσφυγες από την Τουρκία και όχι από την Ελλάδα, καθώς –υποστηρίζει- δεν μπορεί να γίνεται λόγος «αθέμιτης επιβάρυνσης» αν λάβει κανείς υπόψη τη βοήθεια που παρείχαν άλλα κράτη στην Ελλάδα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:58