05/12/2020 10:50:19

Ντε Μεζιέρ: Δεν συνιστούν αθέμιτη επιβάρυνση οι πρόσφυγες για την Ελλάδα

Ντε Μεζιέρ: Δεν συνιστούν αθέμιτη επιβάρυνση οι πρόσφυγες για την Ελλάδα - Media

 

Διευκολύνσεις για την Τουρκία στο ζήτημα του προσφυγικού ζητά ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, εκτιμώντας ότι οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν συνιστούν "αθέμιτη επιβάρυνση".

Την αναγκαιότητα παραχωρήσεων προς την Άγκυρα ασπάζονται και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί, οι οποίοι προσβλέπουν σε συνεννόηση με την Τουρκία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής την προσεχή Δευτέρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, ο Τόμας ντε Μεζιέρ αναγνωρίζει μεν ότι η Ελλάδα "βρίσκεται σε μια δύσκολή κατάσταση", εκφράζει την άποψη ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους και "έχουν έρθει τώρα περίπου 25.000 πρόσφυγες".

Κάνοντας λόγο για την "αξιοπρόσεκτη" ανθρωπιστική προσφορά της Άγκυρας στο προσφυγικό, ο κ. ντε Μεζιέρ επισημαίνει ότι θα πρέπει η Ε.Ε. να παίρνει άμεσα πρόσφυγες από την Τουρκία και όχι από την Ελλάδα, καθώς –υποστηρίζει- δεν μπορεί να γίνεται λόγος «αθέμιτης επιβάρυνσης» αν λάβει κανείς υπόψη τη βοήθεια που παρείχαν άλλα κράτη στην Ελλάδα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.