search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:46
MENU CLOSE

Οι θέσεις πάρκιν μόνο για γυναίκες (φαρδύτερες κατά 50%) προκαλούν οργισμένες αντιδράσεις

30.05.2016 11:19
Οι θέσεις πάρκιν μόνο για γυναίκες (φαρδύτερες κατά 50%) προκαλούν οργισμένες αντιδράσεις - Media

Οι θέσεις πάρκιν για γυναίκες έχουν προκαλέσει ένα έντονο διάλογο στα κινεζικά social media και οργισμένες αντιδράσεις κατά των εμπνευστών τους, οι οποίοι κατηγορούνται για σεξισμό.

 

Οι θέσεις πάρκιν για γυναίκες έχουν προκαλέσει ένα έντονο διάλογο στα κινεζικά social media και οργισμένες αντιδράσεις κατά των εμπνευστών τους, οι οποίοι κατηγορούνται για σεξισμό. Οι θέσεις πάρκιν που προορίζονται μόνο για τις γυναίκες είναι φαρδύτερες κατά 50% σε σχέση με τις άλλες θέσεις, έχουν το σήμανση ότι είναι για γυναίκες και είναι σχεδιασμένες με ροζ χρώμα.

Οι θέσεις αυτές προορίζονται για τις γυναίκες που δυσκολεύονται να παρκάρουν είπε ο διευθυντής του πάρκιν και τόνισε ότι είναι μόνο οι 8 από τις 370 συνολικές θέσεις του πάρκιν. Αν το μέτρο κριθεί επιτυχημένο, οι θέσεις αυτές θα αυξηθούν πρόσθεσε.

Η φωτογραφία ανέβηκε στο αντίστοιχο με το twitter, κινεζικό κοινωνικό δίκτυο, το Weibo, και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες να μιλάνε για διακρίσεις με βάση το φύλο.

Οι θέσεις πάρκιν μόνο για γυναίκες δεν είναι κάτι νέο, καθώς η Νότιος Κορέα, έχει «θεσμοθετήσει» τις θέσεις πάρκιν μόνο για γυναίκες από το 2014.

 

 

Πηγή: Independent  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50