search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:34
MENU CLOSE

Αυτοί οι Παλαιστίνιοι φυλακίστηκαν για τις αναρτήσεις τους στο Facebook (Photos)

31.05.2016 09:38
Αυτοί οι Παλαιστίνιοι φυλακίστηκαν για τις αναρτήσεις τους στο Facebook (Photos) - Media

Περισσότερες από 150 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβρη του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 για «υποκίνηση» των ιδεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο Πληροφόρησης.

 

Περισσότερες από 150 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβρη του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 για «υποκίνηση» των ιδεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο Πληροφόρησης.

Ο Παλαιστίνιος δικηγόρος και διευθυντής, Μαχμούντ Χασάν, ο οποίος εργάζεται σε οργάνωση παροχής νομικών συμβούλων στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε στο indy100.independent.co.uk:

«Σε γενικές γραμμές, τα άτομα που έχουν συλληφθεί εξαιτίας των αναρτήσεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούνται για υποκίνηση ιδεών. Τους τελευταίους μήνες, εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ, εξαιτίας των αναρτήσεών τους, συμπεριλαμβανομένου του Facebook. Το Ισραήλ παρακολουθεί συγκεκριμένα Παλαιστίνιους, ύστερα από τη σύλληψή τους για φερόμενη υποκίνηση ιδεών».

Αυτοί είναι πέντε από τους συλληφθέντες:

1. Νταρίν Τατούρ, 33 ετών.

Η Νταρίν συνελήφθη τον Οκτώβριο όταν έγραψε ένα ποίημα για την κατάληψη της Γάζας, το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Πέρασε τρεις μήνες στη φυλακή και τέθηκε σε υπό κατ’ οίκον περιορισμό τον Ιανουάριο.

2. Ταμάρα Αμπού Λαμπάν, 15 ετών.

Συνελήφθη διότι έγραψε «Συγχωρήστε με» στο Facebook. Οι ισραηλινές αρχές πίστεψαν ότι επρόκειτο να διαπράξει έγκλημα. Την ανάγκασαν να πληρώσει εγγύηση αξίας 395 ευρώ, τέθηκε σε υπό κατ’ οίκον περιορισμό και στη συνέχεια, της επέβαλαν πρόστιμο αξίας 2.328 ευρώ.

3. Μαχντ Γιούσεφ Ατγουάν, 22 ετών.

Η Μαχντ, μια όμορφη φοιτήτρια, συνελήφθη και πέρασε 45 μέρες στη φυλακή αφού επέκρινε στο Facebook τις αντιδράσεις της ισραηλινής κυβέρνησης υπό το πρίσμα των επιθέσεων του Απριλίου. Μετά την απελευθέρωσή της, της επεβλήθη πρόστιμο αξίας 697 ευρώ.

4. Ομάρ Αλ-Σαλάμπι

Ο Ομάρ συνελήφθη και καταδικάστηκε στις 12 Μαΐου σε εννέα μήνες φυλάκισης διότι έγραψε μια ανάρτηση στο Facebook για την απαγωγή και δολοφονία του Παλαιστίνιου Μοχάμεντ Αμπού Κχντέιρ από Ισραηλινούς εποίκους.

Οι αρχές είπαν ότι φοβούνται για επιθέσεις ως αντίποινα σε εποίκους, αλλά η οικογένεια του Σαλάμπι ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες της σύλληψής του ήταν πρόσχημα, καθώς είναι ενεργό μέλος της Φατάχ.

5. Σάμι Αλ-Σαγιέ

Ο Σάμι είναι ένας συντάκτης ειδήσεων για το τηλεοπτικό κανάλι «al-Fajer al-Jadeed», ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο και η κράτησή του παρατάθηκε για οκτώ μέρες για μια ανάρτηση σχετική με την κατάληψη της Γάζας στο Facebook.

Ο διορισμός του υπερεθνικιστή πολιτικού Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο οποίος είχε πει κάποτε ότι οι εχθροί του θα έπρεπε να αποκεφαλίζονται, ως νέου υπουργού Άμυνας του Ισραήλ έχει προσθέσει φόβους ότι η ισραηλινή κυβέρνηση τείνει προς την ακροδεξιά πτέρυγα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:33