search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:47
MENU CLOSE

Αποχώρησε η ΝΔ από την συζήτηση της τροπολογίας για τις offshore

01.06.2016 08:54
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία Παππά για ΕΣΡ και αριθμό αδειών   - Media

Με την αποχώρηση της ΝΔ από την συζήτηση επί της τροπολογίας για τις offshore πολιτικών προσώπων «σημαδεύτηκε» η συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

 

Με την αποχώρηση της ΝΔ από την συζήτηση επί της τροπολογίας για τις offshore πολιτικών προσώπων «σημαδεύτηκε» η συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

«Η κυβέρνηση εμπαίζει τη Βουλή και το λαό και εισάγει κρυφίως διατάξεις αμνήστευσης», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για «παίγνια απολύτως αντισυνταγματικά και ανεφάρμοστα» εκ μέρους της κυβέρνησης. «Με την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ αμνήστευσε τους υπεύθυνους και τώρα κάνει τον κήνσορα και εμπαίζει την εθνική αντιπροσωπεία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.  

«Στον εμπαιγμό της κοινωνίας σε ώρα κρίσεως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Εμείς καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία που εισάγει διατάξεις που αμνηστεύουν εμπλεκόμενους. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας στην τοποθέτηση του και ακολούθως σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση, διαμαρτυρόμενη για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, όπως υποστήριξε, αποχώρησε από την Ολομέλεια.   

Παπαγγελόπουλος: Τολμήστε να ψηφίσετε και να δούμε πόσοι θα δηλώσουν offshore

Για «ρεσιτάλ υποκρισίας» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπερασπιζόμενος την τροπολογία για τις offshore. 

Τόνισε ότι αυτές τις ημέρες αναμετρήθηκαν η γκεμπελικής έμπνευσης πρακτική του «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε στο τέλος κάτι θα μείνει…» και από την άλλη πλευρά της λαϊκής ρήσης «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», με την οποία, όπως δήλωσε «στοιχίζεται η κυβέρνηση».

Περνώντας στην αντεπίθεση ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάλεσε τα μέλη της αντιπολίτευσης να αποκαλύψουν τις offshore τους. «Τολμήστε να ψηφίσετε και να δούμε πόσοι θα δηλώσουν offshore. Από την κυβέρνηση δεν ξέρω πολλούς, ίσως κανέναν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. 

Μιλώντας για την ρύθμιση που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για μια νομικά άρτια ρύθμιση και πως αποτελούσε διεθνή υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο των συστάσεων των χωρών της GRECO.

«Δεν την εμπνεύστηκε κανένας υπουργός» την ρύθμιση σημείωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συμπληρώνοντας πως η νέα αυστηρότερη ρύθμιση ήρθε «για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου έναντι της κοινής γνώμης». 

ΣΥΡΙΖΑ: H Νέα Δημοκρατία το έβαλε στα πόδια

«Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από την Βουλή, μόλις βρέθηκε μπροστά σε μια πιο αυστηρή διάταξη για το ζήτημα των εταιρειών του εξωτερικού» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για τη στάση που τήρησε η αξιωματική αντιπολίτευση, αποχωρώντας από τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες του εξωτερικού.

«Η ονομαστική ψηφοφορία αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την ανέξοδη ρητορική περί διαφάνειας, για το κόμμα των εξωχώριων δραστηριοτήτων και του κ. Παπασταύρου. Κατά τα άλλα νομίζουν ότι έτσι θα αποσπάσουν το ηθικό πλεονέκτημα από την Αριστερά» αναφέρει η κυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:47