search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:53
MENU CLOSE

Τι απαντά ο Νίκος Καρανίκας για το μισθό του και τις υπερωρίες των 10.000 ευρώ (Video)

06.06.2016 11:07

 

Τη δική του απάντηση για το μισθολογικό του καθεστώς και τις 10.000 ευρώ που φέρεται να πήρε ως υπερωρίες για έναν μήνα, έδωσε ο ειδικός σύμβουλος σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας.

Επέλεξε να απαντήσει στη σχετική φημολογία μέσω του Μένιου Φουρθιώτη, στον οποίο, σύμφωνα με τον παρουσιαστή του «Ε», δήλωσε ότι:

«Οι υπερωρίες του μηνός Απριλίου για τις οποίες δέχομαι την επίθεση δεν ξεπερνούν τα 150 ευρώ. Το ποσό των 8.700 ευρώ αφορούν σε υπερωριακή απασχόληση του μηνός Απριλίου, για όλους τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Κάποιοι απομόνωσαν το ποσό και έβαλαν τίτλο «10.000 ευρώ για υπερωρίες παίρνει ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας». Είναι σαφές ότι με έχουν στοχοποιήσει.»

 Επικαλούμενος το σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» αναφέρει:

«Είμαι μετακλητός υπάλληλος στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού. Η μισθοδοσία των μετακλητών υπαλλήλων είναι συγκεκριμένη και ορίζεται από τη νομοθεσία. Η μηνιαία αμοιβή μου είναι 1.600 ευρώ μεικτά, δηλαδή οι καθαρές μου απολαβές δεν ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ το μήνα.»

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ του διορισμού του, ο Νίκος Καρανίκας, που διορίστηκε σε θέση ειδικού συμβούλου στο γραφείο σχεδιασμού του πρωθυπουργού, υπάγεται το 13ο μισθολογικό κλιμάκιο, το οποίο, από τον Ιανουάριο του 2016, δεν ξεπερνά τα 1.697 ευρώ.

Ο Νίκος Καρανίκας επιμένει πως… «Από την πρώτη στιγμή που επελέγην για τη θέση του ειδικού συμβούλου έχω στοχοποιηθεί. Έχουν, κατά καιρούς, γραφτεί πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ δέχομαι στοχοποιημένες επιθέσεις από τα social media.»

(Το βίντεο είναι από το zappit.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:51