20/02/2019 06:30:16

Οι ΓΧΣ αρνούνται χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ - Διαμαρτύρονται για τη συμφωνία με την Τουρκία

Οι ΓΧΣ αρνούνται χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ - Διαμαρτύρονται για τη συμφωνία με την Τουρκία - Media

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ανακοίνωσαν ότι σταματούν να δέχονται χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ ως μέσο διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό θέμα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους για τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία που τέθηκε σε ισχύ το Μάρτιο για να περιορίσει τη ροή των μεταναστών στην Ευρώπη.

Η οργάνωση ανέφερε ότι το γεγονός ότι η Τουρκία δέχθηκε να επιστρέφουν στη χώρα όλοι οι πρόσφυγες θέτει σε κίνδυνο το καθεστώς και το νόημα του πρόσφυγα.

Η οργάνωση δέχθηκε 63 εκατομμύρια δολάρια από την ΕΕ και τα κράτη μέλη τον περασμένο χρόνο.

Με ανακοίνωση στα social media, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, αναφέρουν ότι κανείς από τους ασθενείς τους δεν θα επηρεαστεί και κανένα από τα προγράμματά τους δεν θα διακοπεί γιατί θα χρησιμοποιήσουν τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης.

Η οργάνωση είπε επίσης ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία σημαντική αλλαγή στην πολιτική της από το να σπρώχνει πρόσφυγες πίσω, σε πολιτικές που έχουν στόχο την προστασία και τη στήριξη αυτών των ανθρώπων.

Πηγη: BBC

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.