search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:11
MENU CLOSE

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες – Ψεύτικη η εκρηκτική ζώνη

21.06.2016 08:20
Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες - Ψεύτικη η εκρηκτική ζώνη - Media

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα το πρωί στις Βρυξέλλες όταν υπήρξε απειλή για βόμβα σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα το πρωί στις Βρυξέλλες όταν υπήρξε απειλή για βόμβα σε εμπορικό κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν άντρα, αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων, ο οποίος έφερε ζώνη εκρηκτικών.

Στην ευρύτερη περιοχή διεκόπη η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους ενώ ανεστάλη και η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Όπως ανέφεραν  τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην αστυνομία των Βρυξελλών δηλώνοντας πως φέρει ζώνη με εκρηκτικά.  Δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο όπου και συνέλαβαν τον άντρα. Μετά την εξέταση της ζώνης οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας του Βελγίου  δήλωσαν πως δεν πρόκειται για πραγματικά  εκρηκτικά.

Η κυκλοφορία στους δρόμους των Βρυξελλών έχει να αποκαθίσταται σταδιακά ενώ και μετρό λειτουργεί κανονικά.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση πως πρόκειται για ψεύτικα εκρηκτικά ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, μετά τη συνάντηση στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, είχε δηλώσει πως η «κατάσταση είναι υπο έλεγχο». Οι δυνάμεις ασφαλείας των Βρυξελλών παραμένουν σε επιφυλακή.

Φωτογραφίες από τον άντρα και τη ζώνη εκρηκτικών έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Le Soir

 

Σχέσεις με τον ISIS «βλέπει» ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Κοέν Γκέενς θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ο συλληφθείς που φορούσε ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό, μετά από απειλή βόμβας στο εμπορικό κέντρο City2 των Βρυξελλών να έχει σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο ύποπτος που συνελήφθη ήταν γνωστός στις υπηρεσίες Πληροφοριών», δήλωσε o K. Γκέενς στους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής. “Προφανώς είχε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος”, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια, παραπέμποντας στη Βελγική εισαγγελία για περισσότερες πληροφορίες.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, μια δικαστική πηγή ανέφερε στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga ότι ο άνδρας που συνελήφθη φορώντας τη ζώνη με τον ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό είναι μάλλον ψυχοπαθής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:11